اجرای سوله

اجرای سوله چیست؟

اجرای سوله یکی از پارامتر‌های مهم در مورد سوله است که شامل چندین مرحله می‌باشد. به طور کلی، زمانی صحبت از اجرای سوله می‌شود که بررسی‌های اولیه انجام شده باشد، لوازم جانبی، مصالح و قطعات سوله به محل منتقل شده باشند و در اصل سوله در مرحله ساخت باشد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد اجرا و طراحی سوله صحبت کنیم. اگر می‌خواهید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

برای راهنمایی و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

اجرای سوله یعنی چی؟

اجرای سوله یعنی چه

یک نکته مهم در مورد اجرای سوله این است که پروژه ساخت آن باید کاملاً برنامه‌ریزی شده پیش برود؛ در اصل، برنامه مدون و حساب‌شده، ضامن موفقیت هر پروژه‌ای محسوب است و قطعاً ساخت سوله هم از این قضیه مستثنی نیست. بد نیست در ادامه نگاهی به اجزای سوله داشته باشیم و بدانیم که برای اجرای آن، به چه مواردی نیاز است. به طورکلی، اجزای سوله عبارتند از:

  • ستون (column)
  • رفتر والپست ((wall post)
  • پرلین (z purlin)
  • تیر کرین (crane Beam)
  • میل مهار یا سگراد(anchor rode)
  • بولت (Bolt)
  • بادبند
  • سقفی و دورتادور
  • کف ستون
  • قوطی(Box)
  • تیر (Beam)
  • براکت مراحل اجرای پروژه

عوامل مختلفی در طول سوله‌ها تأثیرگذار هستند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به تأثیر تغییرات دمایی اشاره کرد؛ اما با وجود این عوامل، طول استاندارد یک سوله، ۹۰ متر است هر چه طول سوله بیشتر باشد، این تأثیرات روی استحکام سوله‌ها بیشتر خواهد بود.

عرض سوله هم یکی از موارد تعیین‌کننده در استاندارد بودن سوله سازی است. به طور معمول، عرض استاندارد برای سوله حدود ۲۰ الی ۳۰ متر است.

یکی دیگر از موارد قابل بحث، ارتفاع مناسب برای سوله‌هاست. در نظر گرفتن ارتفاع مناسب، در میزان هزینه‌ها و آهن‌های مصرفی، تأثیر زیادی دارد. ارتفاع مناسب و استانداردی که برای سوله‌ها در نظر گرفته می‌شود، به اندازه ۴ الی ۲۵ متر است.

طراحی و ساخت سوله‌های صنعتی

اجرای سوله صنعتی

مانند سایر سوله‌ها، ساخت و اجرای سوله صنعتی، ملزم به رعایت نکات خاصی است. نحوه اجرای سقف سوله صنعتی و انواع پوشش سقف سوله صنعتی، دو از مهمترین پارامتر‌هایی هستند که در اجرای سوله صنعتی باید به آن‌ها توجه داشت. اجرای انواع سقف سوله از نوع قوسی گرفته تا شیب‌دار و نحوه تعمیر، تعویض و آب‌بندی قطعات به کار رفته در آن باید به صورت کاملاً تخصصی، توسط افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه انجام شود.

برای راهنمایی و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

یکی دیگر از موارد مهم در طراحی و ساخت سوله‌های صنعتی، پوشش مورد استفاده برای سقف و دیوار سوله، انتخاب آجر و سیمان برای دیوار‌های سوله و مواردی از این قبیل است که در نظر گرفتن آن‌هادر عمر استفاده از سوله و مقاومت ساخت سوله صنعتی تأثیر بسزایی دارد.

نحوه اجرای سوله

همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم، نحوه‌ی اجرای سوله شامل چندین مرحله است؛ یعنی اینکه بررسی‌های سوله در ابتدا باید انجام شود، لوازم مورد نیاز و مصالح ساختمانی به محل سوله برده شود تا در نهایت سوله بتواند وارد مرحله ساخت در محل شود. نحوه‌ی اجرای سوله به ترتیب مراحل زیر است:

بازدید از زمین مورد نظر

بازدید از زمین مورد نظر، اولین مرحله اجرای سوله است؛ در این مرحله، مهندسان دبه محل پروژه رفته و جنس و تراکم خاک را بررسی می‌کنند. این کار به این منظور انجام می‌شود که براساس خاک مورد نظر و محیط مورد نظر، بتوانند سوله را طراحی کنند.

طراحی نقشه

طراحی نقشه سوله توسط نرم‌افزار‌های پیشرفته مهندسی می‌شود؛ یکی از این نرم‌افزار‌ها ARCHICAD و  XSTEEL می‌باشد.

خرید ورق مورد نیاز

در این مرحله لازم است که ورق متناسب برای سوله خریداری شود.

ساخت سوله

ورق‌های خریداری شده برای ساخت سوله، بر اساس نقشه‌های طراحی شده برش می‌خورند. بعد لازم است که روی این ورق‌ها برش خورده شود، جوشکاری انجام شود و در نهایت به رنگ کاری دو لایه می‌پرداند و آماده ساخت می‌شوند.

آماده‌سازی محل ساخت سوله

همزمان با ساخت سوله، لازم است که زمین مورد نظر اماده شود. در این مرحله از اجرای سوله، خاکبرداری، تراز‌سازی، آرماتور‌بندی و بتن‌ریزی در زمین انجام می‌شود.

حمل سوله

حمل سوله برای اجرای سوله

در این مرحله لازم است که سوله پیش ساخته شده در کارخانه، با تریلی به محل موردنظر برده شود. سپس توسط جرثقیل و نیروی انسانی نصب می‌شود.

اجرای فونداسیون سوله

یکی از قسمت‌های مهم اجرای سوله، اجرای فونداسیون سوله می‌باشد. تمام وزن سازه بر روی فونداسیون سوله قرار دارد و در صورت اجرای غیر اصولی فونداسیون و عدم دقت کافی احتمال نشست وجود دارد.

بنابراین لازم است که این مرحله از کار، با دقت بالا انجام شود. استفاده از مصالح با کیفیت، بکارگیری نیرو‌های متخصص و طراحی صحیح باعث استحکام و کارایی مناسب فونداسیون می‌شود.

برای اجرای این کار، به نتایج آزمایش خاک و وزن سوله نیاز است. اگر این دو پارامتر مشخص شوند، می‌توان نحوه‌ی اجرای فنداسیون راهم مشخص کرد و سپس به طراحی نقشه آن پرداخت. در طراحی فونداسیون، محل قرار‌گیری پایه‌ها و اتصال آن‌ها به هم نیز مشخص می‌شود.

برای راهنمایی و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

ستون‌ها، به کمک جرثقیل در جای خود قرار دارند. در زمان اجرای فونداسیون در محل نصب، باید ستون پایه‌ریزی شود و بولت قرار گیرد. سوراخ‌های پلیت سوله دقیقاً روی بولت‌ها قرار می‌گیرند. ستون به وسیله جرثقیل از زمین بلند می‌شود و آرام به سمت پایین هدایت می‌شود و یک فرد در پایین ستون را دقیقاً بر جای دقیق خود قرار می‌دهد.

سپس ستون، به وسیله پیچ و مهره در پایه بتنی جای‌گذاری می‌شود؛ در صورتی که پایه و صفحه کار تراز نباشند؛ نمی‌توان عملیات را به درستی انجام داد؛ به همین دلیل باید بولت‌گذاری به صورت دقیق و برنامه‌ریزی شده پیش برود.

اشکال مختلف اجرای فونداسیون سوله

فنداسیون سوله، معمولاً در سه شکل گسترده، سطحی و عمیق قابل اجراست. هرکدام از این سه حالت، مزایا و معایب خاصی دارند. اینکه شما از کدام فنداسیون برای اجرای سوله استفاده کنید، به نوع سوله، جنس و مقاومت خاک بستگی دارد. زیرسازی فونداسیون با سنگ چینی و بتن انجام می‌شود، بعد از آن قالب‌بندی و در نهایت فونداسیون اجرا خواهد شد.

مراحل فونداسیون

مراحل فونداسیون سوله

مراحل فونداسیون به صورت زیر است:

بررسی خاک

اولین اقدام برای اجرای مراحل فونداسیون، بررسی خاک است. یعنی زمین مورد نظر باید مورد بررسی قرار بگیرد و خاک برای آزمایش به آزمایشگاه خاک فرستاده می‌شود؛ بسته به نوع سوله سبک یا سوله سنگین خاک باید مورد بررسی کامل قرار بگیرد.

این کار به این دلیل انجام می‌شود که نشان دهد هر خاک چه میزان مشخصی از وزن را تحمل می‌کند؛ چون اگر یک خاک، میزان فشار زیادی تحمل کند، قطعاً نشست خواهد کرد و عواقب زیادی خواهد داشت. در مناطق مختلف، مقاومت فشاری خاک متفاوت است و درست به همین دلیل، باید خاک مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود مقاومت آن چقدر است؟

اعدادی که آزمایشگاه اعلام می‌کند باید برای سازنده ارسال شود تا برمبنای آن زیر‌سازی انجام شود.

محاسبه وزن سوله

وزن اجزای سوله به تفکیک، در این مرحله مهم و ضروری است وزن سوله به طور کلی، شامل وزن بار مرده و وزن بار زنده است. در این مرحله، تجهیزات و ماشین آلات روی زمین و وسط سوله نصب می‌شود. و هنگام نصب، زیر‌سازی لازم برای هر کدام جداگانه انجام می‌شود.

وزن اسکلت سوله

وزن اسکلت سوله یکی دیگر از مراحل فونداسیون است. سوله همان طور که می‌دانید از آهن تشکیل شده است و اولین فشار وارده بر زمین وزن اسکلت سوله می‌باشد. با توجه به ابعاد سوله میزان آهن آلات به کار رفته در سوله معلوم می‌شود و وزن سوله در طراحی سوله مشخص می‌شود.

وزن دیوار

همان‌طور که می‌دانید، دور سوله دیوارکشی می‌شود؛ این پوشش دیوار از می‌توان با اجر، دیوار بلوکی، ساندویچ پانل و … انجام داد. انتخاب هرکدام از این‌ها، بر حسب نوع کاربری و نیاز است. برای به دست آوردن وزن دیوار، باید تعداد و ابعاد دیوار را و در وزن واحد ضرب کنید.

وزن مصالح و قطعات

وزن درب سوله، پنجره، سقف سوله و … را بر حسب ابعاد و وزن واحد مشخص شده و بصورت جداگانه باید به دست آورد.

وزن تجهیزات و تأسیسات

وزن ماشین آلات و سایر تجهیزات که در سوله قرار می‌گیرند و یا برای ساخت سوله مد نظر هستند باید حساب کرد. فشار این تجهیزات بر روی زمین وسط است که زیر‌سازی لازم برای تحمل فشار آن نیز در نظر گرفته می‌شود.

برای راهنمایی و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

هزینه و قیمت اجرای سوله

به طور کلی نمی‌توان در مورد هزینه و قیمت اجرای سوله صحبتی داشت. اما با توجه به یک سری از موارد و به صورت اختصار می‌توانیم در این مقاله به بررسی این موضوع بپردازیم. می توانید مقاله هزینه ساخت سوله را مطالعه کنید. چند نکته در قیمت اجرای سوله مهم است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتفاع سوله
  • نیاز یا عدم نیاز به جرثقیل سقفی: بالطبع اگر نیاز به جرثقیل برای جا به جایی اجزای سوله باشد، قطعاً هزینه اجرای سوله بیشتر خواهد شد.
  • طول سوله
  • دهانه سوله: دهانه سوله، مهمترین پارامتر در تعیین هزینه اجرای سوله است. هرچقدر که دهانه عریض‌تر شود و تعداد ستون‌های میانی کمتر شود، قیمت اجرای اسکلت فلزی سوله بیشتر خواهد شد.
  • محل نصب سوله: محل نصب سوله هم یکی از آیتم‌هایی می‌باشد که روی قیمت ساخت تأثیرگذار است. به عنوان مثال، در مناطق شمالی کشور که میزان بارش برف زیادتر باشد، سازه باید مقاوم‌تر باشد و عملاً برای ایجاد مقاومت بیشتر لازم است از فولاد بیشتری استفاده کرد، در نتیجه وزن سازه اسکلت فلزی افزایش پیدا خواهد کرد و هزینه اجرای سوله بیشتر خواهد شد. البته این یکی از موارد بود به غیر از برف، باد و میزان رطوبت و زلزله و…. در قیمت اجراء سوله تأثیر‌گذار است.

نکات مهم در زمینه اجرای سوله

نکات اجرای سوله

هرگونه خطا در طراحی و اجرای سوله می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد و باعث بروز وقفه در کار و تحمیل هزینه‌های اضافی شود. فارغ از این مسأله، حتی در مراحل بعدی پروژه ساخت سوله تأثیرگذار است.

برای راهنمایی و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

برای طراحی سازه، باید از آئین نامه‌های رسمی سازمان نظام مهندسی پیروی کنند که اصول از پیش تعیین شده و مصوب هستند. عدم رعایت این اصول، باعث ایجاد یک سازه غیر استاندارد می‌شود که هرگز مجوز‌های لازم برای آغاز به کار را دریافت نخواهد کرد.

نتیجه گیری

در این مطلب ز اعتمادسازه در مورد اجرای سوله، مراحل آن به طور کامل از ابتدا تا پایان کار صحبت کردیم. همان‌طور که گفته شد، لازم است مراحل اجرای سوله به بهترین حالت ممکن و طبق استاندارد خاص و مشخص پیش برود، اگر مراحل به صورت کامل و بدون نقص باشد؛ قطعاً پروژه موفق‌تری هم خواهید داشت.

سعی کنید در همان ابتدای کار، با برنامه‌ریزی دقیق کار خود را پیش ببرید و اصولی که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم را در نظر بگیرید تا منجر به کاهش هزینه سفارش سوله در مراحل ساخت شوید. اگر هم سؤالی در این زمینه دارید، می‌توانید با ما و کارشناسان ما در ارتباط باشید و راهنمایی‌های لازم را از ما دریافت کنید. برای ارتباط با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در ارتباط باشید.

سوالات متداول

مراحل اجرای سوله چیست؟

از این موارد می توان به بازدید از محل مورد نظر، طراحی نقشه سوله و … اشاره کرد.

هزینه اجرای سوله چقدر است؟

برای اطلاعات دقیق از هزینه اجرای سوله می توانید با شمراه ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان