سوله بتنی

سوله بتنی

سوله یکی از کارآمدترین سازه‌هایی به شمار می‌آید که در سالیان گذشته ابداع شده‌ است. این سازه به دلایل مختلف، محبوبیت زیادی دارد. یکی از انواع سوله‌ها، سوله بتنی است که کارایی خاص خود را در صنعت سوله سازی دارد. اما ویژگی‌های سوله‌های بتنی کدامند؟ هزینه نصب، اجرای سوله و راه اندازی سوله های بتنی چقدر است؟ آیا سوله‌های بتنی جایگزین مناسبی برای سوله‌های فلزی محسوب می‌شوند؟ در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم.

آشنایی کلی با سوله بتنی

سوله بتنی چیست

برای ساخت سوله، می‌توان از متریال مختلفی استفاده کرد که رایج‌ترین آنها آهن است. سوله‌های بتنی علاوه‌بر برخورداری از آهن در ساختار خود از بتن هم بهره می‌برند. این نوع سوله‌ها خیلی سریع اجرا می‌شوند؛ بنابراین بازدهی بسیار بالایی هم دارند. به طور قطع مقاومت و استحکام بالا از اصلی‌ترین ویژگی‌های سوله بتنی محسوب می‌شوند. در کل بتن در برابر فشار و رطوبت مقاومت بالایی دارد و با گذشت زمان، در مجاورت رطوبت دچار مشکل نمی‌شود. با توجه به این ویژگی، سوله‌های بتنی در شرایط مختلف آب و هوایی، مقاوم هستند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله بتنی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

در سوله‌های بتنی، امکان نصب جرثقیل سقفی هم وجود دارد؛ قابلیتی که در سایر سوله‌ها وجود ندارد. اجرای جرثقیل سقفی باعث افزایش بازدهی سوله بتنی می‌شود. همچنین سوله‌های بتنی در برابر زلزله و سایر بالایای طبیعی مقاومت بالایی دارند. وزن سوله‌های بتنی با توجه به استفاده از بتن، کمی بیشتر از سایر سوله‌هاست. این نوع سوله‌ها را می‌توان به صورت چنددهانه ساخت. از سوله بتنی می‌توان به عنوان انبار، مکانی برای:

  • فعالیت‌های ورزشی
  • آشیانه هواپیما
  • مرغداری
  • تعمیرگاه

و … استفاده کرد.

منظور از سوله بتنی پیش‌ساخته چیست؟

سوله بتنی پیش‌ساخته

این نوع سوله‌ها از قبل آماده می‌شوند و از جنس فلز یا بتن هستند. سوله‌ پیش ساخته با توجه به نیاز، ممکن است در ابعاد مختلفی ساخته شود. از جمله مهم‌ترین انواع سوله‌های پیش‌ساخته، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش سرعت ساخت و ساز و کاهش بسیاری از هزینه‌ها، مهم‌ترین مزایای استفاده از سوله بتنی پیش‌ساخته است. اصلی‌ترین مسئله در استفاده از این نوع سوله‌ها، سرهم‌بندی و انتخاب متریال آنهاست.

برسی ویژگی‌های مهم سوله بتنی

ساخت سوله بتنی

اولین و مهم‌ترین ویژگی این نوع سوله‌ها، استفاده از بتن در ساختار آنهاست. جایگزینی بتن به جای آهن باعث شده که مقاومت بالایی در برابر حوادث طبیعی و غیرطبیعی داشته باشد. سوله‌های بتنی نسبت به نوع فلزی استحکام بیشتری در مقابل زلزله، برف شدید، وزش باد شدید و … دارند. همچنین در برابر رطوبت و حرارت مقاوم هستند. از طرف دیگر حرارت و آتش‌سوزی هم تاثیر منفی چندانی نمی‌تواند روی این نوع سوله‌ها داشته باشد.

برای مشاوره رایگان درباره سوله بتنی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

با توجه به این که در ساخت سوله‌های بتنی از فلز استفاده نمی‌شود، تا حدود زیادی هزینه‌ها کاهش می‌یابد. به هر حال آهن و سایر فلزات روز به روز گران‌تر می‌شوند و این موضوع باعث می‌شود که اغلب کارفرماها به استفاده از سازه بتنی روی بیاورند.

یکی دیگر از مزایای ساخت سوله بتنی، کاهش مدت زمان اجرای سازه است؛ مخصوصا اگر به صورت پیش‌ساخته سفارش داده شود، سرعت اجرای آن بسیار بالاتر می‌رود. با توجه به این ویژگی‌ها، اغلب افراد ترجیح می‌دهند که از سوله‌های بتنی به جای سایر سازه‌ها استفاده کنند.

آشنایی با مراحل اجرای سوله‌های بتنی

اولین قدم در ساخت سوله بتنی، طراحی مناسب و کامل است. در صورتی که طراحی سوله استاندارد و اصولی باشد، اجرای سازه هم با مشکل مواجه نخواهد شد. دقت داشته باشید که تمامی مراحل از جمله ساخت، نصب و پیاده‌سازی در محل پروژه انجام می‌شود. در صورتی که سوله از پیش‌ساخته باشد، فقط نصب و مونتاژ آن در محل پروژه انجام خواهد شد.

نکته مهم در اجرای سوله بتنی، قالب‌بندی و بتن‌ریزی مناسب است. بتن‌ریزی ممکن است در پارت‌های جداگانه انجام شود. همچنین بتن‌ریزی در هر مرحله وابسته به مرحله قبلی است. ساخت ستون‌ها و دیوارها نیازمند قالب‌بندی و بتن‌ریزی صحیح است.

برای ساخت سوله بتنی از دو صفحه فلزی مشبک و یک لایه فوم پلی استایرن استفاده می‌شود. فوم و کل صفحات فلزی با استفاده از لایه بتن ۴ سانتی‌متری پوشانده می‌شوند. این کار باعث می‌شود که وزن سوله بسیار کمتر شود. از طرف دیگر وقتی بتن به صورت یکپارچه باشد، مقاومت بیشتری هم خواهد داشت.

مقایسه سوله بتنی و فلزی

فرق سوله بتنی و فلزی

یکی از موارد مهمی که اغلب کارفرماها با آن سروکار دارند، انتخاب از بین سوله فلزی و بتنی است. به هر حال اغلب کارفرماها به دلیل مزایای زیادی که اسکلت‌بندی فلزی دارد، ترجیح‌ می‌دهند که از این نوع سازه‌ها استفاده کنند. فولاد در کارخانه و شرایط کنترل‌شده تولید می‌شود و اطمینان‌بخش‌تر است. از طرف دیگر بتن در برابر عوامل مخرب، مقاومت بالاتری نسبت به سوله فلزی دارد.

برای مشاوره رایگان درباره سوله بتنی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

ساخت سوله‌های فلزی در مقایسه با سوله بتنی با سرعت بیشتری انجام می‌شود. همچنین سوله‌های فلزی را می‌توان بعد از اجرا تقویت کرد. وزن سوله‌های فلزی هم بسیار کمتر از سوله‌های بتنی است. با این حال انتخاب از بین این دو نوع سوله، بستگی به شرایط و نیاز کارفرما دارد.

هزینه ساخت سوله بتنی

اگر عواملی مثل وضعیت اقتصادی، تورم و … را کنار بگذاریم، باز هم عوامل تاثیرگذار دیگری در هزینه ساخت این نوع سوله‌ها وجود دارد. سوله بتنی با توجه به ابعادی که دارند از قیمت متفاوتی برخوردارند. همچنین نوع پی، جنس خاک زیر پی، مصالح، سنگ و … روی هزینه نهایی اجرای سوله بتنی تاثیرگذار هستند. البته شرکتی که ساخت سوله را بر عهده می‌گیرد هم ممکن است هزینه نصب متفاوتی دریافت کند. طبیعتا هر شرکت با توجه به تجربه و تخصص مهندسان خود، هزینه متفاوتی برای اجرای این نوع سوله در نظر می‌گیرد.

برای مشاوره رایگان درباره سوله بتنی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

نتیجه گیری

سوله بتنی یکی از انواع سوله‌هاست که در سازه آن به جای فلز از بتن استفاده می‌شود. استفاده از این نوع سوله‌ها با توجه به مقاومت بالای آنها در برابر زلزله، بادهای شدید و… بسیار عالی است. در صورت استفاده از سوله‌های بتنی از پیش ساخته، سرعت و هزینه‌های اجرای سوله کاهش پیدا می‌کند. به طور کلی هزینه ساخت سوله بتنی به جنس خاک زیر پی، نوع پی، مصالح مختلف و … بستگی دارد.

در صورتی که در مورد ساخت سوله بتنی تردید دارید، با کارشناسان ما در اعتمادسازه در تماس باشید، برای ارتباط کافیست با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان