سوله خرپایی

سوله خرپایی

سوله خرپایی که با نام Truss shed نیز شناخته می شود یک سازه فلزی با مقاومت بالا است که ستون میانی ندارد. این سوله ها اصولا به صورت از پیش ساخته هستند و در محل مورد نظر مستقر می شوند پس این نوع سوله بهترین انتخاب برای مناطقی است که امکان استقرار تجهیزات و نیروهای عملیاتی را ندارد. عموما سوله های خرپایی ببه عنوان سوله نمایشگاهی و مراکزی که نیاز است سالنی یکپارچه داشته باشند کاربردی هستند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

امروزه این نوع سوله یعنی سیمپل تراس ها در سطح دنیا بسیار محبوب واقع شده این نوع سوله ها انواع مختلفی دارند البته ساخت چنین سوله هایی به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد. در ادامه با انواع سوله خرپایی، مزایا و معایب آن ها آشنا خواهیم شد.

سوله خرپایی چیست؟

سوله خرپایی چیست

در حقیقت خرپا یک نوع سازه مهندسی است که در صنعت ساخت و ساز به وفور مورد استفاده قرار می گیرد و البته انواع مختلفی دارد به واسطه خرپا از بارهای داخلی سازه، کف و سقف و  همچنین دیوارها حمایت می شود به این صورت نیروها و بارهای وارده با سازه به گونه ای موثر و مهندسی شده به تکیه گاه ها منتقل می شود.

سوله خرپایی یکی از پراستفاده ترین سبک های سوله سازی در دنیا می باشد. در این روش از اتصال سه بخش در دو گره به صورت مفاصل مثلی استفاده می شود. معمولا در اصطلاح شرکت های ساخت سوله خرپایی به آن ملث بنیادی گفته می شود. توسعه و بزرگ تر کردن خرپا با امکان اضافه کردن دو عضو و گره های دیگر نیز صورت می پذیرد.

ضمن این که خرپا در حالت مرکب نیز قابل احداث است. در حالت مرکب از اتصال و ترکیب دو یا چند خرپای ساده استفاده شده و معمولاً در پروژه‌های بزرگ‌تر و گسترده‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرد. حالت دیگری که امروزه نیز استفاده از آن به دلیل تقاضای مشتریان در احداث پروژه‌های خاص بیشتر شده است. سوله خرپا مبهم یا پیچیده می‌باشد. در این روش اگر سوله موردنظر ما حالت ساده یا مرکب را نداشته باشد. ساخت آن با پیچیدگی بیشتری انجام شده باشد چنین نامی را روی آن می‌نهند.

کاربرد سوله خرپایی چیست؟

کاربرد سوله خرپایی

خرپا در معماری و مهندسی سازه به عنوان وسیله ای برای پشتیبانی سازه استفاده می شود. ساده ترین نوع خرپا، خرپا مثلثی است. خرپاهای مثلث ساده شامل یک سری مثلث هستند که به گونه ای چیده شده اند که وزن مورد حمایت برای حداکثر پشتیبانی به طور مساوی توزیع شود. در حوزه مهندسی از خرپا برای استحکام و پشتیبانی سازه بهره گرفته می شود. در بخش های زیر کاربرد سوله خرپایی در اروپا بیش از هرجای دیگری محسوس است:

  • سالن های کنسرت
  • سالن های نمایش
  • مقرهایموقت نظامی
  • بیمارستان های صحرایی
  • سالن های ورزشگاه
  • ساختمان های تفریحی
  • سازه های صنعتی بزرگ
  • آشیانه هواپیما

احتمالاً برای شما سوال است که چرا این نام برای چنین سوله‌ای در نظر گرفته شده است و یا به بیان ساده‌تر سوله خرپایی چیست؟ خوب در ایران نزدیک به ۵۰ سال است که از سوله‌ها البته بر اساس استاندارد استفاده می‌شود. روند ساخت سوله همچنان دستخوش تغییرات زیادی شده و چند سالی است که به دلیل بالابودن هزینه ساخت سوله معمولاً از سوله خرپایی استفاده می‌شود.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

خرپا در اشکال متنوعی طراحی و به مرحله اجرا می رسد جالب است بدانید مهندسی خرچا ها به گونه ای است که تغییر اشکال مهندسی عملکرد کمی تغییر می باید گاها در حالات قوسی هم دیده می شوند که در صده گذشته این روش باب شده است. خرپاهای پیچیده و غول پیکر هم از ترکیب خرپاهای کوچک و ساده تشکیل شده اند و در حقیقت به حالتی مرکب در کنار هم قرار گرفته اند ای امر به دلیل استحکام بیشتر صورت میگیرد. امروزه صنعت سوله ساز یبه قدری گسترده و تخصصی شده که می توان انواع خرپا را در اندازه های متنوعی طراحی و جرا کرد.

تاریخچه سوله خرپایی

تاریخچه سوله خرپایی

طراحی اولیه خرپا و استفاده از آن در ساخت  وساز به دهه ۱۵۰۰ میلادی باز میگردد. زمانی که در طراحی و ساخت ساختمان های اروپایی به بخش های جهت افزایش استحکام و مقاومت سازه نیاز پیدا شد ایده اولیه خرپا شکل گرفت. یک قطعه مثلثی شکل که به عنوان تکیه گاهی برای تحمل بارهای وارده برای اولین بار ساخته شد!

در اواخر ۱۷۰۰ میلادی در آمریکا خرپاهایی قوسی شکل طراحی شد در حقیقت خرپاهای ساده و کوچک در دل هم جای گرفته و یک شکل هندسی تازه را ایجاد کرده بودند رفته رفته این نوع معماری جدید در ساخت و ساز و ساختمان سازی هم جای خود را باز کرد و این روزها به یکی از روش های بسیار نخصصی و البته پیچیده  وسخت در صنعت سوله سازی تبدیل شده است که هر کسی مهارت و تخصص احرای آن را ندارد.

خرپایی چیست و چه استفاده‌ای دارد؟

خرپایی چیست

خوب سعی کردیم نخست یک مفهوم کلی در مورد سوله خرپایی به شما توضیح داده و سپس به بررسی این که خرپا چیست برسیم. در واقع خرپا یک چهارچوب مثلثی شکل می‌باشد که در ساختمان به‌عنوان یک عنصر اصلی و مستقیم استفاده می‌شود. برای ساخت خرپا از اتصال قطعه‌های آهنی بلند و باریک استفاده خواهد شد. خرپاها قادر به تحمل نیروهای ارتعاشی، کششی و فشار جاذبه زمین هستند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

خرپا در مقابل فشار و کشش و حتی بارهای ثقلی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد برای همین می تواند به عنوان عنصری موثر برای جلوگیری از خمش سوله مورد استفاده قرار گیرد در حقیقت نوعی مهار کننده است که در سوله هایی با دهانه های بزرگ کاربرد دارد. احتمالا زمان جستجوی عکس سوله خرپایی با اشکال متنوعی مواجه شده اید. باید بگوییم مهندسی خرپا واقعا مقوله پیچیده ای است و حتما در تمام این تصاویر یک وجه مشترک یعنی بخش های مورب که در کنار هم مثلثی را تشکیل داده اند، به چشمتان خورده است.

موارد استفاده سوله خرپایی

ضمن این که خرپا جز یک سازه باربر شناخته می‌شود. در ساخت خرپا چند عضو به هم دیگر پین می‌شوند. عموماً خرپا از سه بخش کلیدی و مهم تشکیل شده است:

  1. مهاربند بیت آکورد بالا و پایین
  2. آکورد پایین که در تنش تأثیرگذار بوده
  3. آکورد بالایی که در حالت فشرده‌سازی شده قرار گرفته است.

حال خود خرپاها چهار دسته‌بندی شکلی کلی دارند که به‌موجب ساختار و طراحی که دارند از یکدیگر متمایز می‌شوند.

  1. خرپای ساده
  2. مسطح
  3. مرکب
  4. خرپای فلزی فضایی (مدل خرپای پیچیده و مبهم)

برای ساخت سوله خرپایی یا سوله سبک از آن استفاده می‌شود. اگر این سؤال برای شما ایجاد می‌شود که اصلی‌ترین متریال سوله خرپایی چیست؟ باید عرض کنیم که یکی از این مدل‌ها در آن استفاده می‌گردد.

مزایای استفاده از سوله خرپایی چیست؟

مزایای استفاده از سوله خرپایی

وقتی یک متریال طراحی در دنیا و در هر زمینه‌ای محبوب شود. پشت تمامی این انتخاب‌ها یک سری دلایل قاطع وجود دارد. در ادامه این موضوع را بررسی می‌کنیم که مزایای سوله خرپایی چیست؟ در واقع زمان اجرای سوله سریع و آسان اولین موضوع است. پس از آن امکان استفاده کم تر از مواد اولیه و فولاد نیز اهمیت زیادی دارد. این کار موجب کاهش هزینه خواهد شد.

  • کاهش هزینه های استقرار تجهیزات و ماشین آلات در محل استقرار سوله
  • سرعت اجرای بالا به دلیل مونتاژ در محل
  • انعطاف پذیر
  • نصب سریع
  • مقاوم و مستحکم در برابر زلزله
  • قیمت پایین تر
  • وزن پایین

اصلاً مهم‌ترین هدف در هنگام استفاده از سوله‌ها هزینه کم تر، امکان نصب و بهره‌برداری سریع و صدالبته وزن کم و مقاومت بالاست. چون این سوله خرپایی نسبت به دیگر مدل‌ها از جمله سوله تیرورقی وزن کمتری دارد. در نتیجه می‌توان از آن در مناطق زلزله‌خیز و نقاطی که زمین ارتعاشات رانشی زیادی دارد استفاده نمود. به‌هرحال معمولاً وقتی قصد ما احداث سوله است. ترجیح می‌دهیم که ارتفاع و دهانه بزرگ و نامحدود باشد. در غیر این صورت سوله‌های تیر ورقی گزینه خوبی نیستند. چون بزرگ بودن دهانه در متریال‌های دیگر به معنای افزایش هزینه خواهد بود.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

فراتر از آن کاهش قیمت تمام شده با درنظرگرفتن رنگ سوله، پاک‌سازی زنگ‌زدگی فلز و همین‌طور نصب سقف و دیواره، موجب می‌شود که سوله خرپایی در نهایت هزینه کمتری را برای کارفرما داشته باشد. شما می‌توانید از سوله‌های خرپایی برای ساخت انواع سازه‌های تجاری، صنعتی، ورزشی، مسکونی، تفریحی و نظامی با دریافت مجوز منطبق با آیین‌نامه‌های مقررات ساخت‌وساز استفاده کنید. یعنی اگر انتخاب شما سوله خرپایی است در این مورد هیچ نگرانی نداشته باشید.

با توجه به اینکه خرپا نوعی مهارکننده تلقی می شود، سوله های خرپایی از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و می توانند در برابر نیروهای کششی و گرانشی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان بدهند شاید یکی از مهم ترین دلایل محبیویت سوله های خرپایی همین باشد. مساله دیگر این است که سوله خرپایی را می توان در محل مورد نظر مونتاژ کرد پس طبیعتا از محدودیت های نصب در مراکز صعب العبور فارغ خواهید شد از طرفی مونتاژ در محل مورد نظر می تواند از زمان اجرای سوله بکاهد.

معایب سوله خرپایی چیست؟

معایب سوله خرپایی

البته سوله های خرپایی سرتاسر مزیت نیستند و معایبی هم دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • دشوار بودن نصب و اجرا: نصب و اجرای سوله خرپایی به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد و کوچک ترین اشتباه در مونتاژ می تواند سوله را در خظر قرار دهد.
  • زمان زیاد برای طراحی: خرپا یک قطعه مهندسی است و ساخت چندین خرپا و کنار هم قرار دادن و تشکیل اشکال مهندسی آن هم در شیوه های خرپایی پیچیده، کمی زمانبر خواهد شد.
  • مدل سازی پیچیده: مدل سازی خرپا کمی سخت و پیچیده است و به مهارت فوق العاده بالایی نیاز دارد تا ر نهایت سازه عملکرد صحیحی داشته باشد. خرپاهای قوسی شکل دارای وزن بالاتری نسبت به خرپای ساده هستند.

۱۲ تا از انواع سوله خرپایی

انواع سوله های خرپایی

اصولا خرپا براساس مدل ظاهری و اشکال مهندسی در چند دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. سوله عصایی
  2. سوله چتری
  3. قوس موازی
  4. پاشنه بلند
  5. شاه تیر
  6. خرپا هاو
  7. پرات
  8. خرپا چتری
  9. فینک
  10. چهارگوش
  11. وارن تراس
  12. قیچی

در ادامه به بررسی چند مدل سوله خرپایی معروف می پردازیم که بسیار متداول هستند.

خرپایی مدل فینک

خرپایی فینک متشکل از ۴ بخش مورب است و از الگوی مشخص V شکل تبعیت می کند بخش های مورب هفت و هشتی کنار هم چیدا می شوند و نهایتا دهانه سوله را به سه بخش مثلث شکل تقسیم بندی می کند. الگوی V می تواند به اندازه دهانه و نسبت شیب که از دهانه سوله پیروی می کند، باز یا بسته شود. این روش بسیار مقرون به صرفه است و برای سوله هایی با دهانه بزرگ پیشنهاد می شود نکته بسیار مهم در افزایش مقاومت خرپایی فینک این است که از ۴ عدد پایه مورب ضخیم و بسیار محکم استفاده شود تا علاوه بر افزایش مقاومت، مهاربندی به شیوه ای استاندارد پیاده شود.

در این روش خرپایی امکان خرابی به حداقل ممکن می رسد چرا که تعداد قطعات سوله در اجرای این نوع سازه پایین است پس استهلاک و اصطکاکی وجود ندارد! در عوض باید از پوشش سقف سبک استفاده کرد. این روش برای اجرای سوله خرپایی مخصوص سالن های اجتماعات و یا سوله های با دهانه های بزرگ کاربردی است. در اجرای خرپایی فینک چند نکته زیر را مد نظر قرار دهید:

  • برای اجرای سوله های بدون ستون که دارای سقفی شیبدار هستند بهترین گزینه است.
  • طراحی ساده و آسانی دارد از پیچیدگی های مهندسی به دور است.
  • تعداد قطعات کم است پس مونتاژ راحت تری دارد.
  • به دلیل عدم سایش قطعات، عمر خوبی دارد.
  • برای سقف هایی با پوشش سنگین مناسب نیست.

خرپایی قیچی

خرپایی قیچی به دلیل ماهیتی که دارد از پیش ساخته می شود و برای سوله هایی با ارتفاع کم مناسب است پس اگر سوله ای مرتفع نیاز دارید این روش مناسب نیست! ماهیت آن شبیه قیچی است برهمین اساس این نام را برای این نوع خرپایی انتخاب کرده اند. در حقیقت مثل یک قیچی باز یا شبیه A است، به این شکل که دو قطعه مورب براس سقف به هم پیوند میخورند و شکل A را تشکیل می دهند.

معایبی هم دارد از جمله اینکه نصب سخت و پیچیده ای دارد برای همین  هزینه های زیادی برای نصب و اجرای آن باید پرداخت. احتمال کمانش در شرایطی را دارد که سقف سنگین شده باشد یا بار جانبی مثل برف یا باران روی سقف سنگینی کند پس اصولا برای فضاهای سردسیر یا مناطق پربارش توصیه نمی شود اما باید بگوییم این نوع سوله خرپایی در برابر شدت باد مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهد.

  • پیچیدگی نصب و اجرا
  • نیازمند تخصص برای طراحی
  • هزینه اجرای بالا
  • مقاومت بالا در برابر وزش های تند باد
  • عدم توصیه برای سوله هایی با سقف سنگین

خرپایی هاو

یک نوع خرپایی مرکب که از ترکیب بخش های مورب تشکیل شده و هر پانل به موازات هم مهار می شود. این نوع خرپایی وزن سبکی دارد و از طرفی قابل تنظیم است پس طبیعتا پیچیدگی های نصب و اجرا را ندارد. اتصالات کمتری نسبت به سایر خرپایی ها دارد و می توان گفت تقریبا مقرون به صرفه تر است. اتصالات کم مقاومت سازه در برابر وزش باد را قدری کاهش می دهد پس باید به صورت تخصیی مهارنبدی صورت گیرد.

  • سبک
  • مقرون به صرفه
  • نصب راحت تر
  • ضعیف در برابر وزش های باد
  • نیاز به مهاربندی

خرپایی وارن

چند مثلث یکسان و هم اندازه را تصویر کنید که به صورت افقی در کنار هم چیده باشند، این همان خرپای وارن است. موازات، تساوی اندازه ها و رعایت تقاون از ویژگی های ظاهری این نوع خرپایی تلقی می شود. این نوع خرپایی از آنجایی که وزن کمی دارد، مقرون به صرفه است. قابل حمل است و به راحتی می توان آن را از پیش تولید و حمل کرد و به محل استقرار منتقل نمود. نکته مهم در این نوع خرپایی این است که به دلیل ظرافت، به مهاربندی اصولی و تخصص در اجرا نیاز دارد در غیراینصورت مستعد انحراف و خرابی است.

  • هزینه اجرایی پایین تر
  • زیبای بیشترنسبت به سایر خرپایی ها
  • تحمل باز سنگین ندارد و ممکن است دچار انحراف شود.
  • به صورت مداوم باید بررسی شود تا منحرف نشده باشد.
  • برای مناطق سردسیر یا پربارش توصیه نمی شود.

خرپایی پرت

نوع دیگری از خرپایی ها است که در آن ساختار هندسی با پایه های عمودی و مورب، در ظاهر مثلث هایی را تشکیل می دهند که قائم الزاویه هم هستند. وزن بالایی را می تاونند متحمل شوند و از طرفی به دلیل طرافت  مهندسی که در آن بکار رفته، مقرون به صرفه و سبک اند. از استحکام بالایی برخوردار است و می تواند نیروهای وارده بر سقف و سازه را به خوبی متحمل شود. چنانچه به شکل اصولی طراحی شود گزینه بسیار مناسبی برای سقف های سنگین است.

  • نصب و اجرای راحت
  • وزن پایین
  • هزینه عملیاتی پایین
  • برای سوله های با دهانه متوسط

نکته: اگر تیرک های ضخیم به خرپایی پرات اضافه شود می تواند استقامت و قدرت تحمل بار را در آن افزایش داد.

مراحل ساخت سوله خرپایی چگونه است؟

مراحل ساخت سوله خرپایی

معمولاً مشتریان امروزه به دنبال بهترین متریال برای احداث سریع یک سوله سبک هستند که در مقابل این ویژگی‌ها امکان جابه‌جایی و بازکردن از هم نیز داشته باشد. سوله خرپایی در چند سال اخیر به دلیل مزیت‌های زیاد مورداستفاده عده زیادی از صنعت گران قرار گرفته است. هر نوع مدل خرپایی مزایا و معایب خاص خود را دارد و باید به نیاز سفارش دهنده و منطقه ای که سوله قرار است در آن اجرا شود، دقت داشت. درویدیوی زیر می توانید خلاصه مراحل ساخت سوله خرپایی ۰ تا ۱۰۰ را مشاهده کنید:

شما می توانید برای مشاهده ویدیوی های بیشتر از مراحل کامل ساخت سوله خرپایی به لینک https://youtu.be/GgV03KC45TY در یوتیوب مراجعه کنید. در ادامه به طور مفصل قصد بررسی مراحل ساخت سوله خرپا را داریم.

۱. نیازسنجی و طراحی سوله خرپایی

نخستین مرحله بخش طراحی و نیازسنجی خواهد بود. یعنی نخست سؤالات از مشتری پرسیده می‌شود. به این صورت که قصد بهره‌برداری از آن در چه حوزه‌ای را دارد. بودجه‌اش چقدر است و این که آیا قرار است سوله در موقعیت آب‌وهوایی و شرایط خاک خاصی استفاده شود؟ در نهایت شروط عایق‌بندی و استفاده از متریال برای سقف و دیواره‌ها نیز اهمیت زیادی دارد و البته در ادامه شما می‌توانید سفارش نصف سقف سوله خرپایی را به شرکت دیگری بدهید.

۲. محاسبات اولیه طراحی سوله

مرحله بعدی دفترچه محاسبات می‌باشد که در آن داده‌هایی از جمله موارد زیر در آن قید می شود:

  • موقعیت مکانی
  • ابعاد سوله
  • کاربری سوله
  • متریال مورد استفاده
  • مواد اولیه
  • تعداد طبقه‌ها

 سپس مقاومت سوله در برابر عوامل طبیعی بر اساس موقعیت جغرافیایی بررسی می‌شود. مهندسین و طراحان از نرم‌افزارها و سیستم‌های هوشمند کامپیوتری برای کنترل و پیاده‌سازی شماتیک کلی نقشه استفاده می‌کنند. در این شرایط پوشش سقف سوله و دیواره‌ها نیز باید مشخص شوند.

۳. فوندانسیون سوله

فونداسیون سوله خرپایی نیز در مرحله سوم تعیین می‌شود. نیاز است که فونداسیون کیفیت بالا و مورد تأیید نهادهای مربوطه باشد. در واقع وظیفه فونداسیون انتقال نیرو از ستون به زمین خواهد بود. پس از آن ساخت سوله شروع خواهد شد. بخش‌های مربوط برش خورده و تمامی قسمت‌ها بر اساس نقشه پیش می‌رود. در ادامه وقتی قطعات سوله به‌خوبی ساخته شد به محل نصب منتقل می‌شوند.

نحوه بارگیری و نصب سوله خرپایی چگونه است؟

نصب سوله خرپایی

در نهایت سوله خرپایی به محل موردنظر منتقل شده و اجزای آن که در کارخانه ساخته شده‌اند بارگیری می‌شوند. وقتی به محل موردنظر رسیدند درصورتی‌که شرایط آب‌وهوایی مناسب بود در کمترین زمان ممکن با استفاده از پیچ‌ومهره مونتاژ و نصب می‌شوند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

دو اصل مهم دیگر دیوارچینی و انتخاب پوشش و متریال مورداستفاده برای سقف سوله خرپایی خواهد بود. معمولاً برای پوشش سقف از لوله گالوانیزه ساوه، پشم‌شیشه، تور مرغ، UPVC و حتی ساندویچ پانل نیز استفاده می‌شود. البته معمولاً یکی از بهترین استانداردها که مقاومت خوبی در برابر برودت، باد و شرایط ویژه دارد یو پی وی سی می‌باشد. پس اگر بخواهیم با اطمینان به شما بگوییم که معمولاً بیشترین مورداستفاده برای سقف بندی سوله خرپایی چیست؟ باید به UPVC اشاره کنیم. البته دست شما در این مورد باز است و شرکت سازنده سوله خرپایی هیچ محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کند.

بزرگ‌ترین سوله های خرپایی کدامند؟

بزرگ ترین سوله خرپایی

برای شما جالب خواهد بود که برج ایفل، از جمله بزرگ‌ترین سازه‌های ورزشی و استادیوم‌های کشور انگلستان و آلمان به روش خرپایی ساخته شده‌اند. البته پل‌های زیادی نیز در کشورهای عربی با استفاده از متریال خرپا ساخته می‌شوند. به‌طورکلی سوله خرپایی یکی از بهترین متریال‌های ساخت‌وساز در ایران می‌باشد. چون کاملاً با شرایط آب‌وهوایی و وضعیت جوی چهارفصل ایران سازگار بوده. ازطرفی متخصصین مجربی هستند که به دلیل تخصص بالا و استفاده زیاد از سوله خرپایی خدمات با کیفیتی را در این زمینه به شما ارائه می‌دهند.

سؤال بعدی که مدام از ما پرسیده می‌شود در مورد این است که موارد استفاده از سوله خرپایی چیست؟ به بیان ساده باید بگوییم که محدودیت خاصی در ساخت سوله با روش خرپایی وجود ندارد. اما به‌طورکلی شما قادر خواهید بود، انبارهای کشاورزی، سوله‌های اجتماعات، سوله مرغداری و گاوداری، پرورش انواع حیوانات اهلی، آبزیان، همایش و کنفرانس، انبارهای چند هزارتنی و چندمنظوره، ساختمان‌های تجاری، نمایشگاه‌ها، اماکن مذهبی، تفریحی و… را با استفاده از سوله خرپایی در کوتاه‌ترین زمان ممکن احداث کنید.

در کل دلیل استفاده از سوله خرپایی، هزینه سوله ارزان، قابلیت استحکام و مورد تأیید ارگان‌های دولتی، تردد آسان بین سکشن‌ها و بخش‌ها، وزن کلی کم تر و در نتیجه فلز به‌کاررفته کم تر و اجرای سریع‌تر می‌باشد. ضمن این که امکان جابه‌جایی در این روش سوله سازی برای کسانی که قصد ساخت ساختمان‌هایی برای اهداف موقتی را دارند اهمیت زیادی دارد.

نکات مهم ساخت سوله خرپایی

ساخت سوله خرپایی

اگر در نهایت سه متریال عمده ساخت سوله را بررسی کرده و سوله خرپایی را انتخاب کرده‌اید. بهتر است به چند موضوع و نکته مهم توجه داشته باشید. اول این که ابعاد و دهانه سوله را تعیین کنید و بهتر است که در مورد آن تصور کلی داشته باشید و نمونه کارهای شرکت سازنده را بررسی کنید. به‌هرحال اگر در این مورد اطلاعات کافی را ندارید. شرکت سوله سازی می‌تواند شما را راهنمایی کند. پس از آن ارتفاع سوله و فونداسیون سوله آن اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

بهتر است که فونداسیون مورداستفاده شما یکپارچه و محکم باشد. در غیر این سازه خرپایی صورت دچار آسیب در حین سیل، زلزله و … خواهد شد. گاهی از ستون‌های بتنی استفاده می‌شود. معمولاً در شرایطی که محیط مرطوب است و یا این که شما مدت‌زمان نسبتاً طولانی قصد استفاده از سوله خرپایی را دارید. ضمن این که مفصلی بودن اتصالات صفحه ستون و اجرای دقیق آن بر اساس ضدزنگ بودن اهمیت ویژه‌ای دارد. زنگ زدن سوله خرپایی یک مشکل قابل‌رفع است که اگر به آن دقت نشود عمر سوله شما را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

برای مشاوره رایگان درباره سوله خرپایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

ضمن این که بهتر است فونداسیون مورداستفاده از سوله خرپایی از نوع پی منفرد باشد. پس از آن می‌توانید با استفاده از متریال شناژ آن‌ها را به یکدیگر متصل نمایید و این هیچ مشکلی از نظر ایمنی برای شما ایجاد نخواهد کرد. در نهایت تصمیم‌گیری با شرکت طراح و اجراکننده می‌باشد. اما لازم است که شما به‌عنوان سفارش‌دهنده، تفاوت یک شرکت معتبر و مؤسسه‌ای کم‌تجربه را به‌خوبی بدانید.

نتیجه گیری

در این مقاله از اعتمادسازه به بررسی دلایل استفاده از سوله خرپایی، موارد استفاده و از جمله موفق‌ترین و بزرگ‌ترین نمونه‌های آن پرداختیم. از طرفی دیگر با مراحل و نحوه ساخت آن آشنایی کلی پیدا کرده و به این موضوع رسیدیم که آیا در ساخت و ساز سوله صنعتی و کاربردهای مختلف می‌توان از سوله خرپایی استفاده نمود؟ به‌طورکلی این سؤال هم مدام تکرار می‌شود که معایب سوله خرپایی چیست؟

سوله خرپایی اصولا ایراد خاصی ندارد و صرفاً در مورد آن گفته می‌شود که در سازه‌هایی که نیاز به دهانه کوچک‌تر از ۱۸ متر است به‌صرفه نخواهد بود. اما این یک اشکال نصبی است و نمی‌توان به آن به‌عنوان یک مشکل نگاه کرد. سوله‌های خرپایی در برابر آسیب‌های طبیعی مقاومت خوبی دارند و وزن آن‌ها معمولاً پایین است. ضمن این که شما می‌توانید از آن‌ها در هر شرایط آب‌وهوایی استفاده کنید. درصورتی که قصد سفارش سوله را دارید می توانید با شماره ۰۹۱۳۵۸۳۰۵۸۷ در تماس باشید و به صورت رایگان مشورت بگیرید.

سوله خرپایی چیست؟

در این روش از اتصال سه بخش در دو گره به صورت مفاصل مثلی استفاده می شود. معمولا در اصطلاح شرکت های سازنده سوله خرپایی به آن ملث بنیادی گفته می شود. توسعه و بزرگ تر کردن خرپا با امکان اضافه کردن دو عضو و گره های دیگر نیز صورت می پذیرد.

کاربرد سوله خرپایی چیست؟

از سوله خرپایی در سالن های کنسرت، سالن های نمایش، مقرهای موقت نظامی، بیمارستان های صحرایی و … استفاده می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان