سوله دو یا چند دهانه

سوله دو یا چند دهانه

امروزه سوله‌ها به عنوان یک سازه سبک و کاربردی در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای طراحی سوله باید فاکتورها و عوامل مختلفی در نظر گرفته شوند که یکی از آنها دهانه سوله است. سوله‌ها از نظر دهانه به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که سوله دو یا چند دهانه از جمله مهم‌ترین آنها هستند. اما منظور از سوله دو یا چند دهانه چیست و اساسا این سوله‌ها برای چه اهدافی مناسب هستند؟ در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی این نوع سوله‌ها بپردازیم.

منظور از دهانه سوله چیست؟

سوله دو یا چند دهانه چیست

قبل از پرداختن به سوله دو یا چند دهانه، بهتر است ابتدا نگاهی به مفهوم دهانه در سوله‌ها و صنعت سوله سازی داشته باشیم. به طور کلی مسیر ورود و خروج استاندارد در سوله‌ها را دهانه می‌گویند. برای ساخت یک سوله، باید تمام اصول و استانداردهای لازم رعایت شوند. دهانه سوله هم از این قاعده مستثنی نیست.

نوع دهانه سوله براساس کاربری متفاوت طراحی می‌شود. به این ترتیب هر سوله دارای دهانه با ابعاد متفاوتی خواهد بود. از منظر دهانه، سوله‌ها به انواع مختلفی، ازجمله سوله قوسی، سوله چند ضلعی، سوله دو دهانه هشتی شکل، سوله یک دهانه ۸۸، سوله چندین دهانه ۸۸، ۸۸۸ یا ۸۸۸۸. در ساخت سوله باید تمامی این موارد در مورد دهانه رعایت شوند.

دهانه یک سوله چه استانداردهایی دارد؟

همانطور که اشاره شد در طراحی سوله، باید استانداردها و ضوابط لازم در خصوص دهانه رعایت شوند. رعایت استاندارد در خصوص دهانه سوله، نیازمند محاسبات دقیق است. به این ترتیب نمی‌توان اندازه و ابعاد ثابت و مشخصی برای سوله دو یا چند دهانه در نظر گرفت. هر کدام از سوله‌ها براساس نوع کاربری، دارای ابعاد دهانه خاص خود هستند. برای مثال ارتفاع دهانه سوله برای سالن‌های ورزشی متفاوت از سالن‌های تولیدی خواهد بود.

ارتفاع دهانه سوله از ۴ تا ۲۵ متر متغیر است! از طرف دیگر عرض دهانه سوله هم بین ۲۰ تا ۳۵ متر خواهد بود. طول و عرض دهانه تأثیر مستقیمی روی آهن و سایر قطعات سوله دارد. به همین دلیل باید به صورت دقیق محاسبه شوند.

چه عواملی روی ابعاد دهانه سوله تأثیرگذار هستند؟

سوله دو یا چند دهانه استاندارد

با توجه به اهمیت و نقش سوله‌ها در صنایع مختلف، تعیین و محاسبه دهانه آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. برای تعیین ابعاد دهانه سوله، باید چند فاکتور یا عامل مهم در نظر گرفته شوند. در ادامه به بررسی این عوامل مهم خواهیم پرداخت.

۱. کاربری سوله

این که سوله دو یا چند دهانه باشد، روی ابعاد و سایز آن تأثیرگذار خواهد بود، اما نکته مهم در کاربری و نوع سوله است. اگر کاربری سوله برای یک کارگاه معمولی بسته‌بندی مواد غذایی باشد، نیازی به ابعاد بزرگ برای دهانه وجود ندارد. از طرف دیگر در صورتی که سوله برای انبار مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید از دهانه با ابعاد بزرگ استفاده شود. با این اوصاف اولین و مهم‌ترین عامل در محاسبه ابعاد دهانه سوله، توجه به نوع کاربری آن است. به این ترتیب باید ابتدا نوع کاربری سوله به صورت دقیق مشخص شود و بعد از آن نوبت به محاسبه ابعاد دهانه می‌رسد.

۲. هزینه نهایی سوله

یکی دیگر از عواملی که در ساخت سوله دو یا چند دهانه تأثیرگذار خواهد بود، هزینه نهایی است. هر چقدر ابعاد دهانه سوله بیشتر باشد، طبیعتا آهن‌آلات بیشتری هم نیاز خواهد بود. به این ترتیب هزینه نهایی ساخت سوله هم بیشتر می‌شود. با این اوصاف محاسبات ابعاد سوله اهمیت زیادی در هزینه نهایی دارد. در صورتی که ابعاد دهانه کوچک‌تر باشد، ساخت سوله هم صرفه اقتصادی بیشتری خواهد داشت. البته این موضوع به نوع کاربری سوله بستگی دارد.

۳. شیب سقف سوله

همانطور که می‌دانید، سقف سوله‌ها دارای شیب مشخصی است. شاید این سؤال ایجاد شود که اساساً شیب سوله با دهانه آن چه رابطه‌ای دارد؟ این رابطه کاملا معکوس است؛ به این معنی که هر چقدر شیب سقف ملایم‌تر باشد، دهانه آن بزرگ‌تر خواهد بود. از طرف دیگر شیب تندتر، دارای دهانه سوله کوچک‌تر است. توجه به این موضوع در طراحی و محاسبه دهانه سوله اهمیت بسیار زیادی دارد.

آشنایی با طراحی سوله دو یا چند دهانه

سفارش سوله دو یا چند دهانه

طراحی این نوع سوله‌ها باید با حساسیت و دقت زیادی پیگیری شود. اولین و مهم‌ترین نکته در طراحی این نوع سوله‌ها، تعیین نسبت طول و عرض است. بعد از آن نوبت به محاسبه ارتفاع می‌رسد. نوع کاربری سوله هم باید مشخص شود و در نهایت هزینه کلی برآورد خواهد شد. برای تعیین ارتفاع سوله، ابتدا باید نوع کاربری و مساحت آن را مشخص کرد. هر چقدر مساحت بزرگ‌تر باشد، دهانه سوله نیز بزرگ‌تر خواهد بود. به این ترتیب هزینه نهایی هم افزایش پیدا خواهد کرد.

نکته مهمی که در طراحی سوله‌ها وجود دارد این است که اگر برای اسکلت‌بندی محدودیت بودجه و ارتفاع وجود نداشته باشد، بهتر است سوله دو دهانه انتخاب شود. با این حال سوله‌ دو یا چند دهانه هم به دلیل فونداسیون و مساحت دیوار بیشتر، هزینه بیشتری را هم تحمیل خواهد کرد. به همین دلیل در انتخاب دهانه سوله باید دقت بیشتری داشت. از سوله‌های دو یا چند دهانه برای سالن‌های ورزشی، کارگاه‌های صنعتی، کشاورزی، نمایشگاه‌ها، تجاری و … استفاده می‌کنند.

نتیجه گیری

دهانه سوله به مسیر ورودی و خروجی آن گفته می‌شود. طراحی دهانه سوله اهمیت زیادی دارد. برخی سوله‌ها به دهانه کوچک و بعضی دهانه بزرگ‌تر نیاز دارند. همچنین شیب سقف سوله هم روی ابعاد دهانه تأثیرگذار است. با توجه به این که ابعاد سوله هر چقدر بیشتر باشد هزینه نهایی نیز بیشتر می‌شود، محاسبه دقیق ابعاد دهانه اهمیت بسیار زیادی دارد. گروه مهندسی اعتمادسازه با تکیه بر سال‌ها تجربه موفق در زمینه طراحی و اجرای سوله، آماده ارائه خدمات تخصصی خود در سراسر ایران است. برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه‌ها با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان