کاربرد سوله در بسیاری از شهرها رواج پیدا کرده است. درواقع سوله سازی مزایای زیادی دارد که باعث استقبال افراد از آنها میشود. سوله سازی در مازندران هم رونق خاصی دارد. با این حال برای ساخت سوله باکیفیت و مناسب در این استان، باید برخی نکات رعایت شوند. مهمترین نکته انتخاب روش و نوع سوله مناسب است. در غیر این صورت با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. در این مطلب همراه ما باشید تا بهترین روش ساخت سوله در مازندران را بشناسید.
بررسی وضعیت سوله سازی در مازندران
ساخت سوله در استانهای شمالی کشور به ویژه مازندران از گذشته تا به امروز رواج زیادی داشته است. به طور کلی در استانهای شمالی و پربارش کشور، ساخت سوله به وفور دیده میشود و حتی اغلب سازهها در این مناطق به صورت سوله هستند. در حال حاضر بسیاری از ویلاها، خانههای مسکونی، کارخانهها و … در استان مازندران به صورت سوله ساخته میشوند.
برای مشاوره رایگان درباره سوله سازی در مازندران با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
یکی دیگر از دلایل استقبال از سوله سازی در استان مازندران، مقرونبهصرفه بودن این روش نسبت به سایرین است. اجرای سوله سازی در مازندران، نیازمند رعایت نکات زیادی از جمله:
- نحوه رنگآمیزی
- ضخامت فولاد
و … خواهد بود. علاوهبر این نکات، عوامل محیطی و طبیعی هم در ساخت سوله باید در نظر گرفته شوند.
تاثیر میزان بارش در سوله سازی مازندران
سوله سازی در مازندران با سایر استانها متفاوت خواهد بود. دلیل این امر وضعیت آب و هوایی متفاوت این استان است. رطوبت و بارش باران و برف در این استان نسبت به بسیاری از استانهای کشور زیاد است. به همین دلیل باید نکات زیادی در مورد سوله سازی رعایت شوند. همانطور که میدانید، رطوبت زیاد باعث از بین رفتن تدریجی فولاد میشود. همین موضوع موجب شده که به مرور زمان از ضخامت فولاد سوله کاسته شود.
برای جلوگیری از این امر، بهتر است سوله با فولاد ضخیم بهکار برده شود. یکی دیگر از روشهای جلوگیری از خوردگی فولاد در برابر رطوبت، استفاده از رنگآمیزی اپوکسی است. استفاده از رنگ اپوکسی باعث افزایش مقاومت فولاد میشود. نکته مهم این است که رنگآمیزی اپوکسی کمی هزینهبر است. با این حال در مناطق شمالی، ناچار به استفاده از رنگ اپوکسی هستید. برای اطلاعات بیشتر مقاله رنگ سوله را مطالعه نمایید.
برای مشاوره رایگان درباره سوله سازی در مازندران با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
در صورتی که نکات سوله سازی در مازندران رعایت نشوند، شاهد تخریب و ریزش سازهها در اثر عوامل مختلف خواهیم بود. با توجه به وضعیت آب و هوایی در استان مازندران، سازمان نظام مهندسی کشور در آییننامه مقررات ملی، شاخصهایی را تنظیم کرده است. برای ساخت سوله در استان مازندران، باید از این شاخصها پیروی کنید:
- مقاومت در برابر بارش باران
- مقاومت در برابر بارش برف
- مقاومت در برابر وزش باد
- مقاومت در برابر بارهای مرده و زنده
معرفی بهترین روشهای سوله سازی در مازندران
با توجه به وضعیت خاص ساخت سوله در مازندران، انتخاب روش مناسب اهمیت زیادی دارد. به طور کلی سه روش برای ساخت سوله وجود دارد. هر کدام از این روشها ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه این سه روش را تشریح خواهیم کرد.
- سوله سازی سبک خرپایی
- سوله سازی تیرورقی
- سوله سازی یو بی ام
که در ادامه به معرفی هرنوع پرداخته ایم.
۱. سوله سازی سبک خرپایی
در ساخت سوله به روش خرپایی، فولاد کمتری بهکار میرود. برای ساخت سوله خرپایی، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. معمولا با اشکال هندسی متفاوتی این نوع سولهها را میسازند. از سولههای خرپایی در ساخت سالنهایی با دهانه بزرگ استفاده میشود. در این نوع سالنها که متحمل پذیرش بارهای سنگینی هستند، نمیتوان از تیر ورق سنگین استفاده کرد. دلیل استفاده از سوله خرپایی سبک همین موضوع است.
برای مشاوره رایگان درباره سوله سازی در مازندران با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
یکی از دلایل استفاده از سوله سازی در مازندران به روش خرپایی، مقرونبهصرفه بودن این روش نسبت به سایر روشها است. با این حال هزینه دستمزد این روش نسبتا گرانتر از بقیه خواهد بود. استفاده از ستونهای میانی در این روش به حداقل میرسد. به همین دلیل در سالنهای سرپوشیده و بدون ستون از روش خرپایی استفاده میشود. این نوع سولهها را با استفاده از لوله یا پروفیل قوطی هم میسازند. از سولههای خرپایی در موارد زیر استفاده میکنند:
- سوله نمایشگاهی و تالار
- سوله ورزشی
- سوله کارگاه تولیدی
- دکل خطوط انتقال برق
- مقرهای نظامی
- بیمارستان صحرایی
- بیلبوردهای تبلیغاتی
- آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیما
- ابرسازه و پل ورزشی
۲. سوله سازی تیرورقی
سوله تیرورقی یکی دیگر از روشهای سوله سازی در مازندران است که در آن صفحات فولاد به یکدیگر اتصال داده میشوند. برش دادن ورقهای فولادی و جوشکاری آنها، مزایا و معایب خاص خود را دارد. استفاده از سولههای تیرورقی در کشور ما رواج زیادی دارد و این نوع سولهها از نظر وزنی سنگین و پرفولاد هستند. به همین دلیل ساخت آنها از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه نخواهد بود. از جمله مزیتهای استفاده از سولهسازی تیرورقی، انعطافپذیری بالای آنها در طراحی سوله و ساخت است. استفاده از سولهسازی تیرورقی روشی نسبتا قدیمی و کلاسیک محسوب میشود و امروزه در جهان منسوخ شده است.
۳. سوله سازی یو بی ام
این نوع سوله که با عنوان سوله قوسی هم شناخته میشود، کاربرد بسیار زیادی دارد. این روش سوله سازی در مازندران با استفاده از نوعی دستگاه انجام میشود. معمولا این نوع سولهها را از ورق گالوانیزه میسازند. ویژگی مثبت سولههای یو بی ام، هزینه پایینتر آنها نسبت به سوله تیرورقی و خرپایی است. سوله یو بی ام اسکلت و توسط دستگاههای سیار UBM ساخته میشوند. این نوع سولهها را به صورت R، T و Q میسازند. استفاده از یو بی ام در سوله سازی در مازندران، مزایای زیادی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- ظاهر مدرن و شیک
- سازگاری بالا با محیطزیست به دلیل وجود ورق گالوانیزه
- عدم نیاز به استفاده از جوشکاری
- هزینه نگهداری کم نسبت به سایر روشها
نتیجه گیری
سوله سازی در مازندران شرایط خاص خود را دارد و دلیل این امر وضعیت آب و هوایی استان مازندران است. در این استان به دلیل بارش باران و برف زیاد، رطوبت هوا زیاد است. فولاد در رطوبت بالا خیلی زود آسیب میبیند. به همین دلیل باید فولاد ضخیم در سولههای این استان بهکار برده شود. به طور کلی رعایت برخی نکات در ساخت سوله استان مازندران ضروری است. برای ساخت سوله در این استان سه روش خرپایی، تیرورقی و یو بی ام وجود دارد که معمولا از روش سبک خرپایی استفاده میشود.
برای ساخت سوله در مازندران از گروه مهندسی اعتمادسازه مشورت بخواهید. این گروه مهندسی متخصص با بررسی دقیق شرایط منقطه و نیازهای شما، بهترین گزینه ممکن برای ساخت سوله را به شما پیشنهاد میدهند و از طراحی تا اجرای کامل سوله کنار شما هستند. برای مشاوره رایگان کافیست با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در تماس باشید.