سوله سنگین

سوله سنگین چیست؟

سوله سنگین در برخی از مواقع برای برای ساخت یک سالن ورزشی، آشیانه هواپیما، سالن‌های صنعتی، انبار کارخانه، سردخانه نگهداری از محصولات و … ساخته می شود. گاهی اوقات نیاز به یک فضای سرپوشیده دارید یا اینکه برای ساخت یک ساختمان بزرگ به داشتن اسکلتی فلزی و مستحکم فکر می‌کنید، سوله‌های فلزی می‌تواند برای شما یک راه‌حل عالی و مقرون‌به‌صرفه باشند.

برای مشاوره ساخت سوله سنگین با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

سوله می‌توانند از جنس فولاد یا بتن باشد. هر یک از انواع سوله‌های فلزی یا بتنی برای شرایط خاصی می‌توانند مورداستفاده قرار بگیرند و شما هم می‌توانید با مشورت با کارشناسان مربوطه و باتوجه‌به زمان، کاربری، بودجه، وضعیت زمین و آب‌وهوا و … درمورد نوع سوله مناسب برای هدف خود تصمیم بگیرید.

انواع سوله از نظر وزن

همان‌طور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، سوله‌ها از نظر جنس ساخته شده می‌توانند فلزی یا بتنی باشند. این سازه‌های پرطرف‌دار را می‌توان از نظر وزن هم مورد دسته‌بندی قرار داد. به‌طورکلی سوله‌های معمول را می‌توان به دو گروه سوله سنگین و سوله سبک تقسیم‌بندی کرد که هر یک از این انواع سوله دارای مزایا و معایبی است که شما بر اساس ویژگی‌های این سوله‌ها و شرایط پروژه خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

تفاوت‌های سوله سنگین و سبک

سوله سنگین چیست

برای بررسی ویژگی‌ها و تفاوت‌های انواع سوله می‌توانیم آن‌ها را از جنبه‌های گوناگونی موردتوجه قرار دهیم:

  • ساختار اجزای سازنده سوله
  • هزینه انواع سوله

که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم.

ساختار و اجزای سازنده سوله

سوله سبک عموماً از انواع تیر‌ها و ستون‌های فلزی نسبتاً سبک‌تر ساخته می‌شود درحالی‌که سوله سنگین به دلیل اینکه قاب‌ها متفاوت و دهانه آن بزرگ‌تر است نیاز به اجزای قدرتمندی داشته و به‌جای استفاده از پروفیل‌های معمولی رایج در بازار از تیرورق که از مقاومت بالاتری برخوردار است، ساخته می‌شوند. قطعات سوله در نوع سنگین نیز فولادی و با مقاومت بالاتری در برابر فشار‌های وارده انتخاب می‌شود.

به‌عنوان‌مثال برای ساخت اتصالات سوله سنگین از انواع پیچ‌های پر کربن، پیچ‌های کم‌کربن، پیچ‌های تیتانیوم، پیچ‌های استیل و … استفاده می‌شود. از نظر ابعاد هم عمدتاً از پیچ‌های شماره ۸/۸ و ۱۰/۹ برای متصل کردن تیرورق‌ها و سایر اجزای سازنده سوله سنگین استفاده می‌کنند تا بار زیاد وارد بر اتصالات را بتواند به‌خوبی تحمل کرده و عملکرد مناسبی در این سازه‌های فولادی عظیم داشته باشد.

هزینه انواع سوله

قیمت سوله سنگین و سبک تحت‌تأثیر عوامل گوناگونی است. به‌طورکلی می‌توان گفت که هزینه سوله فلزی به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. وزن سوله
  2. قیمت روز فولاد و فلزات
  3. اندازه و ابعاد دهانه سوله
  4. هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل سوله
  5. ویژگی طبقه ای سوله
  6. اجرای سوله
  7. ساخت سوله به روش‌های گوناگون

هزینه سوله

هزینه سوله سنگین

اولین عامل که قیمت سوله را تعیین می‌کند وزن سوله است. به همین دلیل قیمت سوله سنگین که دارای وزن بیشتری در هر واحد است، نسبت به سوله سبک بالاتر است. درصورتی‌که طراحی اصولی و مناسبی برای سوله سنگین یا سبک موردنظرتان انجام شود، هزینه‌های آن نیز کاهش خواهد یافت.

برای مشاوره ساخت سوله سنگین با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

سوله سنگین و سبک فلزی دو نوع اصلی سوله‌ها هستند که می‌توانند به‌صورت پیش‌ساخته نیز به کار برده شده و سرعت احداث و بهره‌برداری طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی را به‌ویژه در محل‌های صنعتی به طرز چشمگیری افزایش دهند.

قیمت روز فولاد و فلزات

عامل تعیین‌کننده بعدی در قیمت سوله سنگین و سبک، قیمت روز فولاد و مصالح فلزی به‌کاررفته در ساخت سوله است که به طور طبیعی دارای نوسانات قیمت در بازار است و قیمت تمام شده سوله هم می‌تواند براین‌اساس تغییر کند. سوله‌های سبک را می‌توان از ساختار‌ها و مصالح پروفیلی تهیه کرد که علاوه بر کاهش وزن سازه، کمتر شدن هزینه سوله را نیز به دنبال خواهد داشت.

اندازه و ابعاد دهانه سوله

عامل سوم که در هزینه تمام شده یک سوله می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، ابعاد دهانه سوله است. معمولاً سوله‌های سنگین دارای ابعاد دهانه بیشتری نسبت به سوله‌های سبک هستند و این امر هم می‌تواند باعث شود تا قیمت تمام شده برای سوله‌های سنگین نسبت به سوله‌های سبک بیشتر باشد.

هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل سوله

همان‌طور که می‌دانید در ساخت سوله سنگین از اجزای فولادی و سنگین‌تری نسبت به سوله‌های سبک استفاده می‌شود. به همین دلیل هزینه‌های حمل‌ونقل این مصالح و اجزا نیز که تحت‌تأثیر وزن و ابعاد آن است افزایش پیدا می‌کند.

در مواردی که نیاز به یک سوله فوری و با ابعاد نچندان بزرگ داشته باشید استفاده از سوله سبک می‌تواند انتخاب اقتصادی و درستی باشد. درهرحال برای انتخاب نوع سوله و طراحی سوله سنگین و سبک بهتر است تا از نظرات تخصصی کارشناسان و اهل‌فن در این زمینه بهره ببرید تا بتوانید هزینه ساخت سوله را کاهش داده و درعین‌حال از کیفیت آن مطمئن باشید.

ویژگی طبقه ای سوله

یکی از تفاوت‌های مهم در سوله سازی سوله سنگین و سبک در این است که سوله‌های سنگین به این دلیل که از تیر ورق ساخته شده‌اند، این امکان را به شما می‌دهند تا در ساختارشان تغییراتی را به وجود آورده و سوله دو یا چندطبقه را بسازید. این ویژگی مختص سوله‌های سنگین است که از تیر ورق ساخته می‌شود و شما در سایر انواع سوله‌ها نمی‌توانید دست به چنین اقدامی بزنید؛ بنابراین اگر نیاز به سوله‌های دو یا چندطبقه دارید باید به سراغ سفارش و ساخت سوله سنگین بروید.

اجرای سوله

قیمت سوله سنگین

یکی دیگر از تفاوت‌های سوله‌های سبک‌وسنگین در این است که شما در سوله‌های سبک نمی‌توانید از جرثقیل و بار سنگین اضافه استفاده کنید درحالی‌که نصب جرثقیل‌های سقفی بر روی سوله‌های سنگین به‌راحتی امکان‌پذیر است و این سازه‌های عظیم‌الجثه فولادی به‌راحتی تحمل این بار سنگین را دارند.

ساخت سوله به روش‌های گوناگون

درصورتی‌که قصد داشته باشید از سوله سبک برای پروژه خود استفاده کنید این امکان برای شما فراهم است تا از انواع روش‌های ساخت مانند خرپایی و یو بی‌ام استفاده کنید اما سوله‌های سنگین که از تیر ورق‌های فولادی ساخته می‌شوند در این مورد دارای محدودیت هستند. بهتر است تا پیش از اقدام برای ساخت سوله فولادی، روش ساخت مناسب برای آن را نیز در مراحل طراحی سوله مشخص کنید.

محل اجرای سوله

تفاوت مهم دیگری که باید در زمان انتخاب نوع سوله در نظر داشته باشید این است که برای اجرای سوله های سنگین در مناطقی با آب‌وهوای نامطلوب، بارش‌های شدید، رطوبت بالا و … مناسب بوده و استفاده از سوله‌های سبک می‌تواند کارایی و مقاومت کافی را در برابر این موارد از خود نشان ندهد و برای شما هزینه و مشکلات متعددی به دنبال داشته باشد.

برای مشاوره ساخت سوله سنگین با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

هرچه که بار وارد بر سوله به هر دلیلی حتی بارش مکرر برف بیشتر شود، لازم است تا سوله مقاومت بالاتری در برابر این بار‌های اضافه داشته باشد و سوله سنگین بهترین انتخاب برای احداث سوله در مناطق پربارش، برفی، دارای رطوبت بالا و … است.

کاربرد سوله

سوله‌های سبک شاید از سوله‌های سنگین رایج‌تر به نظر برسند و شما آن‌ها را در محل‌های بیشتری ببینید اما تصمیم درمورد اجرای سوله به‌صورت سبک یا سنگین علاوه بر بررسی شرایط آب‌وهوایی، بودجه، زمان و … به تأیید‌های فنی و مهندسی معتبر و حرفه‌ای نیاز دارد. اما به‌طورکلی می‌توان گفت که کاربری سوله‌های سنگین هم نقش مهمی در انتخاب آن‌ها برای پروژه‌های گوناگون دارد. از مهم‌ترین موارد کاربرد سوله‌های سنگین می‌توان به ساخت و استفاده در موارد زیر اشاره کرد:

  • انبار‌های صنعتی
  • سالن‌های صنعتی
  • فروشگاه‌های بزرگ
  • آشیانه‌های هواپیما
  • سالن‌های ورزشی
  • مرغداری‌ها
  • تعمیرگاه‌ها
  • سالن‌های تولیدی در کارخانه‌ها
  • سالن‌های گردهمایی
  • اسکلت فلزی مساجد، حسینیه‌ها و سالن‌های مذهبی
  • اسکلت فلزی ساختمان‌های بزرگ

تفاوت‌های سوله سنگین فلزی با سوله سنگین بتنی

خرید سوله سنگین

تا به این جای مقاله ما از تفاوت‌های سوله سنگین و سبک گفتیم و تأکید بیشتری هم بر سوله‌های فلزی داشتیم. حالا قصد داریم تا به بررسی ویژگی‌ها و تفاوت‌های دو نوع اصلی سوله‌های سنگین یعنی سوله‌های فلزی و بتنی بپردازیم. این بررسی هم می‌تواند از جنبه‌های گوناگون صورت بپذیرد که در ادامه به اصلی‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم، مانند:

  1. اجززای سوله
  2. زمان اجرای سوله
  3. هزینه اجرای سوله
  4. وزن سازه سوله

که در اداکمه توضیح داده ایم.

اجزای سازنده سوله

در ساختار اصلی سوله سنگین فلزی عمدتاً از فولاد استفاده می‌شود و تنها ساخت فونداسیون سوله و تکمیل ساختار و سقف آن با بتن انجام می‌شود اما در سوله سنگین بتنی علاوه بر بخش‌های نام‌برده‌شده و مشترک با سوله فلزی، در بخش‌هایی مانند تیر‌ها و ستون‌های اصلی هم از بتن به‌ویژه بتن‌آرمه به کار برده می‌شود.

زمان اجرای سوله

یکی از مهم‌ترین دلایلی که سوله سنگین فلزی در میان صاحبان پروژه و مهندسان نسبت به سوله سنگین بتنی محبوبیت دارد این است که در زمان کوتاه‌تری می‌تواند به بهره‌برداری برسد. سوله سنگین بتنی به دلیل اینکه در زمان ساخت باید برای آماده‌شدن بتن چیزی در حدود دوهفته وقت صرف کرد، دیرتر از سوله سنگین فلزی به بهره‌برداری می‌رسد و این موضوع به ضعف بزرگی برای این سوله‌ها تبدیل شده است. سوله‌های فلزی پیش‌ساخته یا سوله‌های دست‌دوم انتخاب‌های مناسبی برای پروژه‌هایی هستند که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با هزینه‌های کمتری به بهره‌برداری برسند.

هزینه اجرای سوله

این موضوع می‌تواند تحت‌تأثیر قیمت روز بتن یا فولاد، هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل، قیمت اتصالات و نیروی انسانی و بسیاری از عوامل دیگر تغییر کند و محاسبه این که استفاده از کدام یک از انواع سوله‌های سنگین بتنی یا فلزی برای پروژه شما مناسب‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است نیازمند بررسی‌های دقیق و کارشناسی متخصصان این حوزه است.

وزن سازه سوله

عمده تلاش طراحان سوله و صاحبان پروژه‌ها بر کاهش اصولی وزن سازه‌ها است بنابراین سوله‌های سنگین فلزی وزن کنترل شده و کمتری نسبت به سوله‌های سنگین بتنی دارند. این مزیت را می‌توان یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب سوله‌های فلزی در مقایسه با سوله‌های بتنی دانست.

مراحل ساخت سوله سنگین

سفارش سوله سنگین

اولین گام برای ساخت سوله سنگین بررسی دقیق و فنی شرایط، بودجه، زمان و … برای احداث یک سوله است. پس از تأیید آنکه سوله موردنظر شما باید سوله سنگین فلزی باشد می‌توانید برای انجام اقدامات فنی و مهندسی و کسب مجوز‌ها و مراحل این‌چنینی پیش از آغاز پروژه اقدام کرده و بعد برای ساخت سوله به یک شرکت سوله سازی و دارای تجربیات موفق گذشته مراجعه کرده و کار‌های طراحی و اجرای سوله را به آن‌ها بسپارید.

برای مشاوره ساخت سوله سنگین با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

مراحل عملی ساخت سوله سنگین فلزی را اگر بخواهیم به طور خلاصه نام ببریم شامل موارد زیر خواهد بود:

  • آماده‌کردن زمین موردنظر و سپس تسطیح خاک و تراز کردن آن برای ازبین‌بردن شیب زمین
  • اجرا و ساخت فونداسیون سوله
  • قراردادن صفحه‌ستون‌ها
  • انجام عملیات بتن‌ریزی
  • تهیه قطعات و اتصالات لازم از شرکت تأمین‌کننده این موارد
  • حمل قطعات و مصالح به محل احداث پروژه
  • نصب انواع ستون‌ها و مهاربند‌ها
  • سرهم‌بندی رفتر‌ها
  • بالاکشیدن این رفتر‌ها و نصب کردن آن‌ها بر روی ستون‌ها
  • تکمیل کردن اسکت سوله با انواع مهاربند‌ها مانند پرلین، لاپه و استرات
  • تکمیل کردن سقف
  • نصب پوشش برای سقف با استفاده از پروفیل زد
  • انجام عملیات بتن‌ریزی سقف
  • نصب کردن ساندویچ پانل سقفی و دیواری
  • انجام مراحل پایانی و جزئیاتی مانند تهیه کف‌پوش
  • نصب در و پنجره‌ها و انجام عملیات‌های برق‌کشی و سایر اقدامات تکمیلی
  • بهره‌برداری از سوله سنگین فلزی

نتیجه گیری

ما در این مقاله از اعتماد سازه سعی کردیم تا شما را با انواع سوله‌های سبک‌وسنگین بیشتر آشنا کنیم و مهم‌ترین دلایل استفاده از سوله سنگین را برایتان تشریح کردیم. شما می‌توانید برای راهنمایی بیشتر در مورد انتخاب سوله سنگین برای پروژه عمرانی خود با ما با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ ارتباط باشید.


سوالات متداول

چطور سوله سنگین سفارش دهیم؟

برای سفارش انتخاب سوله سنگین برای پروژه عمرانی خود با ما با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ ارتباط باشید.

تفاوت اصلی سوله سنگین و سبک چیست؟

تفاوت اصلی این دو نوع سوله در ساختار اجزای سازنده سوله و هزینه انواع سوله می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان