از قدیمالایام نگهداری مواد غذایی اهمیت خاصی داشته است. امروزه برای نگهداری از مواد غذایی، روشهای مدرنتری وجود دارد. یکی از این روشهای که رواج زیادی هم دارد، ساخت سوله است. برای ساخت سوله صنایع غذایی، ابتدا باید طرح مناسبی داشته باشید. البته طراحی سوله، خود به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. اما برای طراحی اصولی سوله مواد غذایی چه نکاتی باید رعایت شود؟ هزینه ساخت سوله مواد غذایی چقدر است؟ در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.
سوله صنایع غذایی چیست؟
یکی از انواع سازههای بسیار مقاوم و نسبتا بزرگ، سولهها هستند که استفاده از آنها در زمینههای مختلف، رواج دارد. از سولهها برای اهداف مختلفی از جمله انبار مواد غذایی، مواد اولیه، نگهداری از محصولات مختلف، تولید محصول، فعالیتهای ورزشی و … استفاده میشود. نگهداری مواد غذایی از جمله فعالیتهای قدیمی است که در سولهها انجام میگیرد. امروزه هم ساخت سوله صنایع غذایی با استفاده از تجهیزات مدرن تقاضای بیشتری پیدا کرده است.
برای مشاوره رایگان درباره سوله صنایع غذایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
با توجه به این که نگهداری از مواد غذایی حساسیتهای خاص خود را دارد، باید طراحی سوله آن نیز با دقت زیادی انجام شود. به همین دلیل بهتر است در این زمینه از متخصصین باتجربه این حوزه کمک بگیرید. طراحی سولههای مواد غذایی، ممکن است به صورت یک طبقه یا چند طبقه انجام شود. معمولا سولههای یک طبقه دارای ارتفاعی بیشتر از ۶ متر هستند. از سولههای چندطبقه هم زمانی استفاده میشود که با محدودیت فضا مواجه هستیم.
نکات قبل از طراحی سوله صنایع غذایی
طراحی را میتوان مهمترین مرحله ساخت سوله در نظر گرفت. به همین دلیل این بخش را باید متخصصین و افراد ماهر در این زمینه انجام دهند. سولههای مواد غذایی باید براساس استانداردهای تعیینشده طراحی شوند. در صورتی که مرحله طراحی به نحو احسن انجام شود، سوله بادوام و کارآمدی خواهید داشت. برای اینکه طراحی اولیه سوله به بهترین نحو ممکن انجام شود، بهتر است عوامل زیر را در نظر بگیرید:
- طول دهانه سوله
- بار باران، برف و نیروی باد
- میزان مقاومت خاک
- ارتفاع سوله
- محاسبه بار جرثقیل سقفی
- بررسی مقاومت سوله در برابر زلزله
- پوشش سقف سوله و دیوارههای سوله
۴ نکته برای ساخت سوله صنایع غذایی
مواد غذایی به نگهداری و مراقبت جدی نیاز دارند و همواره در معرض انواع آسیبها قرار میگیرند. سولههایی که برای مواد غذایی طراحی میشوند، باید تفاوتهایی با سایر سولهها داشته باشند. چرا که مواد غذایی در نهایت با سلامت انسانها سروکار دارد. در ادامه برخی از مهمترین نکات در طراحی سوله صنایع غذایی را بررسی خواهیم کرد.
برای مشاوره رایگان درباره سوله صنایع غذایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
۱. دمای سوله باید معتدل باشد
یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید در مورد مواد غذایی در نظر گرفته شود، دمای محیط نگهداری از آنهاست. طبیعتا هر چقدر دمای سوله بالاتر باشد، مواد غذایی سریعتر فاسد خواهند شد. از طرف دیگر پایین بودن بیش از اندازه دما هم باعث یخزدگی و از بین رفتن کیفیت مواد غذایی میشود. معمولا دمای سوله صنایع غذایی را کمتر از ۱۵ درجه سانتیگراد در نظر میگیرند. نباید دمای سوله بیشتر از این میزان باشد و موضوع تهویه هم باید جدی گرفته شود. تهویه مطبوع سوله باعث میشود جریان هوا به خوبی گردش کرده و هوای گرم به بیرون منتقل شود.
۲. نور سوله باید مناسب باشد
موضوع دیگری که در طراحی سوله صنایع غذایی اهمیت زیادی دارد، شدت نور است. میزان نور طبیعی سوله باید در حد مطلوب باشد. اگر نور خورشید بیش از اندازه به داخل سوله بتابد، باعث فاسد شدن مواد غذایی خواهد شد. از طرف دیگر اگر نور کم باشد، مشکلات دیگری به وجود خواهد آمد. البته کم بودن نور خورشید در سوله بسیار بهتر از بیشتر بودن آن است. برای جبران نور کم سوله، میتوان از انواع لامپهای فلورسنت استفاده کرد که مصرف انرژی بسیار پایینی هم دارند.
۳. پوشش سقف سوله باید مقاوم باشد
همانطور که میدانید سقف سولهها نقش پررنگی در مراقبت از فضای داخلی سوله دارد. به همین دلیل برای نگهداری از مواد غذایی، باید سقف مقاوم و مستحکمی انتخاب شود. سقف سوله باید مقاومت کافی در برابر بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله، بارشهای شدید و … و بلایای غیرطبیعی، مثل آتشسوزی را داشته باشد. انتخاب سقف مناسب یکی از مهمترین چالشهای متخصصین این زمینه است.
برای مشاوره رایگان درباره سوله صنایع غذایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
۴. دیوارههای سوله باید مقاوم باشند
آخرین نکته مهمی که در طراحی سوله صنایع غذایی باید به آن توجه شود، دیوارههای سازه است. موادی که برای دیوارههای سوله مورد استفاده قرار میگیرند، باید مقاومت لازم را داشته باشند. همچنین دیوارههای سوله باید در برابر نفوذ انواع حشرات، حیوانات و … مقاوم باشند. مواد مختلفی برای ساخت دیواره سوله وجود دارد، اما یکی از رایجترین و بهترین آنها، UPVC است. این نوع دیوارهها در برابر تابش نور آفتاب، نفوذ رطوبت، حرارت و … مقاومت بسیار بالایی دارند. یکی دیگر از ویژگیهای UPVC این است که آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.
هزینه اجرای سوله صنایع غذایی
طبیعتا موضوع هزینه در هر زمینهای اهمیت دارد و ساخت سوله هم از این قاعده مستثنی نیست. برای برآورد دقیق قیمت سوله، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. برای مثال طول، عرض و ارتفاع سوله، نقش بهسزایی در قیمت آن دارد. همچنین متریالی که در ساخت سوله صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد هم به صورت مستقیم روی قیمت آن تاثیر میگذارد. از طرف دیگر عوامل خارجی مثل وضعیت اقتصادی، نرخ تورم، نرخ ارز و … هم روی قیمت سوله بیتاثیر نیستند.
برای مشاوره رایگان درباره سوله صنایع غذایی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
نتیجه گیری
نگهداری مواد غذایی اصول و حساسیتهای خاص خود را دارد. به همین دلیل سولهای که برای آنها در نظر گرفته میشود هم باید ویژگیهای خاصی داشته باشد. سوله صنایع غذایی باید از نظر دمایی متعادل باشد و میزان نور ورودی به آن کنترل شود. در نهایت جنس دیواره ها و سقف دیگر عواملی هستند که هنگام طراحی این سوله باید در نظر گرفته شوند.
گروه مهندسی اعتمادسازه با تکیه بر سالها تجربه موفقیتآمیز در ساخت و طراحی انواع سوله آماده ارائه خدمات خود در زمینه ساخت سوله صنایع غذایی است که برای مشاوره می توانید با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در تماس باشید.