سوله مرغداری

سوله مرغداری

سوله مرغداری همانطور که از نامش پیداست محلیست برای نگهداری انواع طیور مثل بوقلمون یا مرغ که دو هدف، نگهداری مرغ ها برای تامین پروتئین و هدف دوم نگهداری مرغ های تخمگذار و گاهاً پرورش جوجه ساخته می شود. سوله های مرغداری در انواع متنوعی طراحی و اجرا می شوند در طراحی چنین سوله هایی شرایط آب و هوایی و همچنین دمای داخلی سوله و تهویه آن حائز اهمیت است. اصولاً طیور به منظور تامین پروتئین یا مرغ های تخمگذار در چنین سوله هایی نگهداری می شوند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله مرغداری با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

سوله مرغداری برای این کسب و کار کاملاً ضروری است و با توجه به حساس بودن نگهداری از انواع جوجه ها چه جوجه های گوشتی و چه جوجه های تخم گذار، هر مرغدار نیازمند شرایط مکانی خاصی است تا بتواند بهترین نوع مراقبت را از جوجه ها داشته باشد. سوله مرغداری بهترین مکانی است که می توانیم از آن برای نگهداری و پرورش جوجه ها استفاده کنیم.

سوله سازی مرغداری دارای انواع متنوعی هستند و هر یک برای مقاصد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. به علاوه هر یک از این انواع سوله ها از نظر قیمتی هم با دیگری متفاوت هستند. در ادامه بیشتر در مورد ساخت سوله مرغداری، انواع و قیمت آنها صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

روش ساخت سوله مرغداری

ساخت سوله مرغداری

انواع سوله مرغداری از لحاظ وزن را می توان به دو دسته طبقه بندی کرد اول سوله هایی با تیر و ورق و دسته دوم سوله های سبک به صورت خرپایی. سوله خرپایی وزن سبک‌تری دارند و البته طراحی آنها کمی پیچیده است و هر شرکت سوله سازی نمی تواند آنها را به صورت حرفه‌ای پیاده سازی کند چرا که ساز و کار و اصول خاص خود را دارند.

سوله مرغداری دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها می توانیم سوله مرغداری گوشتی، سوله مرغداری دو طبقه و همینطور سوله سبک مرغداری را نام ببریم. برای طراحی و ساخت این سازه ها از روش های مختلفی بهره گرفته می شود که به شرح زیر هستند:

  1. ساخت سوله مرغداری با تیرورق های سینوسی
  2. ساخت سوله مرغداری با تیرورق به صورت سنتی
  3. ساخت سوله مرغداری به روش سوله یو بی ام  (UBM)

در ادامه کمی بیشتر در مورد این سوله ها و قیمت ساخت آنها و تفاوت هایشان صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

۱. ساخت سوله مرغداری با تیرورق های سینوسی

یکی از مشخصه های بارز این دست سوله ها را می توان صرفه جویی در مصرف فولاد به شمار آورد. البته که در عین بهینه سازی مصرف این متریال استحکام و مقاومت سوله مورد نظر و سازه آن تمام و کمال حفظ شده و از این نظر هیچ موردی وجود ندارد. با توجه به این مصرف صرفه جویی شده فولاد در این نوع از سوله های مرغداری قطعا شاهد کاهش قیمت آنها نیز خواهیم بود.

پس اگر به دنبال سوله ارزان هستید می توانید این نوع از سوله مرغداری را انتخاب کنید. دقت کنید قطر دهانه سوله های مرغداری که با تیر ورق سینوسی ساخته می شود از ۱۸ متر بیشتر است. لذا اگر به سوله هایی با این قطر دهانه و بالاتر از آن نیاز دارید می توانید سفارش طراحی و ساخت سوله تیرورقی سینوسی را بدهید.

۲. ساخت سوله مرغداری با تیرورق به صورت سنتی

اگر از نظر بودجه هیچ محدودیتی ندارید می توانید از این روش ساخت سوله مرغداری بهره ببرید. چرا که هزینه ساخت سوله به این روش به شدت بالاست و اصلا اقتصادی و مقرون به صرفه به شمار نمی آید. نکته مهم این است برای طراحی و ساخت سوله یو بی ام می بایست شرایط خاصی حاکم باشد و نمی توان در همه حال از آنها استفاده کرد.

۳. ساخت سوله مرغداری به روش سوله یو بی ام (UBM)

یکی دیگر از روش های ساخت سوله مرغداری که به صورت سنتی از گذشته تا بحال هم مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از تیر ورق است. هزینه هایی که برای طراحی و ساخت این سوله سازی وجود دارد در مقایسه با دو روش قبلی بسیار بالاتر هستند. اما اگر فکر می کنید به همان نسبت هم شاهد کیفیت بالاتری هستید باید بگوییم اشتباه می کنید. چرا که این هزینه های بالا ناشی از تکنیک ها و روش های ساخت سنتی و قدیمی است که هزینه بر هستند.

برای مشاوره رایگان درباره سوله مرغداری با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

در واقع با توجه به این قدیمی بودن نحوه ساخت این سوله ها، برای این که یک سوله استاندارد با سطح مقاومت و مطابق آیین نامه های مقررات ساختمان برسد لازم است تا متریال زیادی (همان فولاد) مورد استفاده قرار گیرد. همین موضوع هم سبب افزایش هزینه ها و قیمت ساخت سوله مرغداری خواهد شد.

اجرای سوله مرغداری

اجرای سوله مرغداری

در ابتدا قبل از طراحی و اجرای سوله مرغداری باید هدف اصلی و اساسی آن مشخص شود همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم سوله های مرغداری با دو هدف طراحی می شوند زمانی که تصمیم دارید محلی برای نگهداری مرغ ها جهت تامین تخم مرغ و یا پروتئین دایر کنید با زمانیکه تصمیم دارید سوله ای را دایر نمایید که در آن به پرورش و اصطلاحاً جوجه کشی مشغول باشید شرایط کاملاً متفاوت خواهد بود.

دمای محیطی سوله در هر دو حالت حائز اهمیت است و تفاوت‌هایی از جهت شرایط نگهداری، تجهیزات داخلی، سیستم تهویه مطبوع سوله و دمای محیطی بین این دو نوع سوله وجود دارد. با توجه به اینکه در هر دو نوع سوله طیور زنده نگهداری می شوند دمای محیطی وجه اشتراک هر دو است.

اینکه سوله مرغداری در کدام ناحیه جغرافیایی و در چه نوع آب و هوایی دایر می شود نیز باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین سوله باید به گونه‌ای طراحی شود که دمای بسیار مطلوبی را برای مرغ یا جوجه یا به طور کلی طیور تامین کند و متناسب با نیازهای این نوع پرنده باشد بنابراین نوع طراحی سوله و همچنین اجرای آن و توجه به چنین نکات بسیار ریزی در کار سفارش دهنده به صورت کاملاً مستقیم تاثیرگذار است در حقیقت چنانچه کارفرما وظیفه طراحی و اجرای سوله خود را به تیمی با تجربه ناکافی محول کند با خسارت‌های مالی و البته تلفات طیور مواجه خواهد شد.

در نظر داشته باشید حین طراحی و اجرای سوله های مرغداری باید به چند نکته مهم و البته اساسی توجه بسیار زیادی داشت کوچک‌ترین بی‌توجهی به این نکات می تواند سفارش دهنده را تا سال‌های سال با مشکلات عدیده مواجه کند که به مرور طی این راهنما عنوان می کنیم.

هزینه ساخت سوله مرغداری

هزینه ساخت سوله مرغداری

به طور دقیق نمی توان قیمت سوله مرغداری را برآورد کرد اما به صورت تقریبی مانند تمام سوله ها می توان بر اساس ابعاد و نوع طراحی و میزان متریال مورد استفاده همچنین سبک اجرای سوله می توان یک قیمت تمام شده تقریبی را حدس زد چنانچه در این زمینه سوال و یا ابهامی وجود دارد و به منظور استعلام قیمت و نیازهای مرتبط با احداث سلول مرغداری می توانید با کارشناسان اعتمادسازه در ارتباط باشید.

چند نکته مهم در طراحی و ساخت سوله های مرغداری

سوله های مرغ داری از بخش های مختلفی تشکیل شده اند و می توانند محلی برای پرورش، نگهداری و جوجه کشی از انواع طیور از جمله مرغ و بوقلمون باشند. برای هر بخش و هرپارامتر اگر محاسبات به درستی انجام شوند و طراحی ها به بهترین نحو ممکن صورت گیرند قطعا علاوه بر استحکام و مقاومت سازه نهایی شاهد بهینه سازی هزینه ها و کاهش قیمت ساخت هم خواهیم بود. در طراحی و راه اندازی سوله های مرغداری چند نکته مهم را باید در نظر گرفت:

  1. پوشش سقف سوله
  2. ارتفاع درنظر گرفته شده و مطابقت با استانداردها
  3. ابعاد استاندارد سوله و همچنین ابعاد سالن سوله
  4. محوطه مناسب و مکان مناسب برای دایر کردن سوله
  5. فضاهای مناسب برای استقرار تجهیزات
  6. انتخاب مکان‌های درست و سهل الوصول برای اجرای سازه های مکمل و مورد نیاز سوله مرغداری (همچون انبار دانه، انبار تجهیزات، درمانگاه و غیره)

برای مشاوره رایگان درباره سوله مرغداری با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

در ادامه چند توصیه مهم و کلیدی در رابطه با ساخت سوله های مرغداری و پارامترهای مختلف آن ها را با هم بررسی می کنیم.

نکات مهم ساخت سوله مرغداری استاندارد

سوله مرغداری استاندارد

سالن اصلی سوله پرورش طیور

در مرحله اول محل احداث سوله مورد بررسی قرار می‌گیرد در گام دوم این مسئله در نظر گرفته می شود که چه ساختمان‌هایی و یا چه فضاهایی می‌بایست اطراف سوله به عنوان مکمل طراحی و اجرا شوند سپس ابعاد سالن اصلی یعنی همان سالن مرغداری تخمین زده می شود که می‌بایست با ابعاد استاندارد سوله مرغداری مطابقت کند چنانچه ابعاد سالن اصلی به درستی تخمین زده نشود تهویه به درستی صورت نخواهد گرفت.

از طرفی دمای محیط با دمای استاندارد و تعین شده مغایرت خواهد یافت و در نهایت سلامت طیور به خطر می‌افتد. طراحی و اجرای سوله مرغداری می‌بایست مطابق با شیوه‌نامه‌های استاندارد کشور باشد و اصول استاندارد و سلامت در آن رعایت شده باشد همچنین عایق‌بندی کف و دیوارهای سوله مرغداری بایست به گونه‌ای در نظر گرفته شود که در برابر بارندگی، احتمال تجمع باکتری ناشی از نم و رطوبت و انتقال بیماری‌های طیور مانند یک سد عمل کند.

نوع طراحی محیط داخلی و فضای اصلی سوله بسیار مهم است اصولاً سوله های نگهداری طیور می‌بایست مطابق با استانداردها طراحی شوند فضای اصلی باید به گونه‌ای در نظر گرفته شود که علاوه بر استقرار تجهیزات مورد نیاز، فضای مناسب و کافی برای نگهداری طیور وجود داشته باشد.

استفاده از عایق‌های صوتی، عایق‌های گرمایش، توجه به بهداشت محیط و موارد این چنینی نیز در هنگام طراحی سوله مرغداری باید در نظر گرفته شود. نکته مهم بعدی نوع طراحی سوله است باید در نظر گرفت قرار است در چه منطقه‌ای و به چه صورت این سوله طراحی و اجرا شود؟ اصولاً برای اجرای سوله مرغداری از انواع سوله های سبک برای طراحی الهام گرفته می شود.

پوشش سقف سوله

معمولا سقف سوله مرغداری ها با شیب معمولی رو به کمی طراحی می شوند و بیشتر سقف ها حالت قوسی دارند. در مقابل مهم است که این سقف ها به خوبی در برابر عوامل جوی مانند برف، باد، باران و … مقاوم و مستحکم باشد و آسیبی نبینند. به علاوه استفاده از عایق حرارتی هم برای سقف ها الزامی است تا دمای داخل مرغداری کاملا حفظ شده و گرما به بیرون نفوذ نکرده یا سرما به داخل نیاید. معمولا ارزان‌ترین متریال برای عایق سقف مرغداری ها پشم شیشه پلاست است که کاملا اقتصادی هم هست.

ارتفاع استاندارد سوله پرورش مرغ

معمولا ارتفاع سالن سوله های مرغداری را نه خیلی بلند و نه خیلی کوتاه انتخاب می کنند. چون هر یک از این ارتفاع ها می تواند مشکلات خاص خود را در بر داشته باشد. در عوض این ارتفاع بر اساس محاسبات دقیقی که طراح انجام می شود انتخاب خواهد شد. از جمله پارامترهایی که در این محاسبات دخیل بوده و در نظر گرفته می شوند می توانیم به تهویه مطبوع و نظافت و همینطور استریل و ضدعفونی کردن فضا اشاره کنیم.

ابعاد سالن سوله مرغداری

یکی دیگر از مهمترین پارامترهایی که در ساخت سوله های مرغداری مطرح می شوند ابعاد آن‌ها هستند. این ابعاد عموما با در نظر گرفتن فاکتور هایی مانند وضعیت جوی منطقه، مشخصه هایی که برای زمین سوله مطرح هستند و سایر مواردی از این دست تعیین می شوند و سپس سوله مورد نظر با این ابعاد طراحی خواهد شد و پیاده سازی می شود. معمولا استاندارد ابعادی که برای سوله مرغداری مطرح می شود عرض دست کم ۱۲ متری و طول دست کم ۷۵ متری است.

حین طراحی سوله مرغداری باید به ابعاد استاندارد آن توجه داشت مثلاً اینکه چه تعداد مرغ یا چه تعداد مرغ تخمگذار قرار است در این سوره نگهداری شوند می توان حداقل و حداکثری را از سفارش دهنده جویش شد البته سوله های مرغداری دارای ابعاد استانداردی هستند و اصولاً بر اساس این نبود بر اساس استثنا و نوع کارکرد سوله و همچنین نیاز سنجی‌های مربوطه این ابعاد را به اندازه‌های دلخواه تغییر داد دقت داشته باشید.

در سوله های مرغداری با توجه به اینکه فرایند بارگیری توسط کامیون و تجهیزات مربوط صورت می‌گیرد پس باید این سوله به گونه‌ای طراحی شود که امکان عبور و تردد ماشین آلات و تججهیزات مربوطه میسر باشد همچنین سهولت دسترسی به سوله نیز نکته بسیار مهمی است که گاه ممکن است به آن دقت نشود.

توجه به تهویه و دمای داخلی سوله

نکته مهم و اساسی این است که طراح سوله مرغداری باید در نظر داشته باشد که این سوله قرار است در چه شرایط آب و هوایی دایر شود آیا این منطقه سردسیر است یا گرمسیر؟ چرا که اجرای سوله مرغداری در مناطق گرمسیر با مناطق سردسیر کاملاً در تضاد است و هر کدام شرایط خاص خود را برای طراحی و اجرا دارند از آنجایی که برای نگهداری جوجه یا طیور باید دمای مناسب و مشخصی تامین و تهویه مناسب ایجاد شود این مورد نقش پررنگ‌تری پیدا خواهد کرد.

مسئله دوم همانطور که اشاره شد سیستم تهویه و گردش هوا است از آنجایی که در این سوله قرار است موجودات زنده نگهداری شود می‌بایست به تهویه توجه بسیار ویژه‌ای داشت و تمام الزامات برای ایجاد یک سیستم تهویه مناسب و اصولی در نظر گرفته شود.

معرفی سوله های های مکمل سوله مرغداری

سوله مرغداری چیست

همانطور که چندین و چند بار به آن اشاره کردیم مسئله بهداشت سوله، دمای داخلی و همچنین توجه به تراکم بسیار اهمیت دارد پس طراحی دقیقی باید صورت گیرد و همچنین بر اساس تعداد طیور مورد نظر جهت نگهداری ابعاد نهایی سوله مشخص می شوند در نظر داشته باشید جز فضای اصلی سوله چندین محوطه نیز در اطراف آن در نظر گرفته می شود که طراح سوله علاوه بر طراحی سالانه اصلی باید به این محوطه‌ها هم دقت داشته باشند به عنوان مثال یکی از بخش‌های مهم و اساسی طراحی یک سالن بزرگ به منظور تامین خوراک طیور است که اصطلاحا به آن انبار دانه گفته می شود.

برای مشاوره رایگان درباره سوله مرغداری با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

سالن بعدی سالنی است که با سلامت طیور در ارتباط می‌باشد و اصطلاحا دامدار در آن تردد دارد به این محوطه درمانگاه طیور گفته می شود و بررسی‌های کلی در خصوص سلامت پرندگان در این بخش مورد بررسی و البته آزمایش قرار می‌گیرد بخش مهم دیگر بخش اداری است و سازوکارهای اداری در آن صورت می‌گیرد که از سالن اصلی مجزا می‌باشد در کنار تمام این محوطه‌ها می توان بخشی را برای نگهداری تجهیزات ماشین آلات و کامیون‌های بارگیری هم در نظر گرفت. به طور خلاصه در کنار سوله های مرغداری سوله یا بستری جهت برخی امور مرتبط ساخته می شود از جمله:

  • فضایی برای نگهداری اغذیه طیور که به آن انبار دانه نیز گفته می شود.
  • بخشی برای بررسی سلامت طیور که تحت عنوان درمانگاه شناخته می شود.
  • بخشی برای نگهداری تجهیزات مربوطه یا ماشین آلات
  • فضاهایی برای تردد کارمندان و کارکنان و استراحتگاه

فضاهای نامبرده در اطراف سوله اصلی یا همان سوله مرغداری طراحی و ساخته می شوند و برای بهبود و رونق کسب و کار خود می توانید به احداث سوله هایی با کاربری نامبرده یعنی سوله انبار و… فکر کنید.

نتیجه گیری

سوله مرغداری با توجه به منطقه آب و هوایی می تواند متفاوت باشد. همچنین بودجه ای که برای این نوع سوله انتخاب کرده اید می تواند در کیفیت آن بسیار تأثیرگذار باشد. اعتمادسازه یکی از مجری های ساخت و ساز سوله مرغداری در ایران است. می توانید برای اطلاعات بیشتر درباره ساخت و خرید سوله با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷​ در تماس باشید.

22 دیدگاه دربارهٔ «سوله مرغداری»

  1. سلام خسته نباشید .ببخشید من قصد ساخت مرغداری ۲۰هزار قطعه ای رو دارم .و هیچ گونه تجربه ندارم .هزینه صفر تا صد چقد میشه ؟

    1. سلام جناب غلامی، پیام تون برای تیم بازرگانی ارسال شد. به زودی برای مشاوره با شما تماس میگیرن.

  2. سلام بنده به دنبال ساخت سالن دو طبقه بتنی ۲۰ هزار قطعه ای مرغ گوشتی می باشم مبلغ هزینه کرد رو لطفا راهنمایی بفرمائید

    1. سلام جناب سلامتی، پیام تون برای تیم بازرگانی ارسال شد. به زودی برای مشاوره با شما تماس میگیرن.

  3. سلام وقت بخیر ، هزینه ساخت سالن بتنی دو طبقه برای جوجه ریزی ۲۰ هزار قطعه ای چه مبلغی است؟

    1. سلام جناب سلامتی، پیام تون برای تیم بازرگانی ارسال شد. به زودی برای مشاوره با شما تماس میگیرن.

  4. سلام من قصد احداث یک واحد مرغداری ۲۰۰۰۰ قطعه ای در دو طبقه را دارم هزینه ساخت سوله آن چقدر میشود

    1. سلام و وقت بخیر، پیام شما برای تیم پشتیبانی ارسال شد و به زودی با شما تماس میگیرن.

  5. سلام و خسته نباشید
    من یه زمین ۱۰هزار متری دارم و تجربه مرغداری هم ندارم میخوام زحمت بکشید هزینه ساخت سوله بهم بگید و اینکه چه سوله ای اقتصادی تره
    ممنون

    1. سلام و وقت بخیر جناب احراری، پیام شما برای تیم بازرگانی ارسال شدن و به زودی با شما تماس میگیرن.

  6. سیف الهی از اردبیل

    سلام من مرغدار هستم افزایش ظرفیت گرفتم به متراژ طول ۷۸ وعرض ۱۳ متر و از چه نوع سوله استفاده کنم که هزینه کمتری داشته باشد

    1. سلام جناب سیف الهی، پیام شما برای تیم مشاوره ارسال شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

  7. سلام خسته نباشید
    درباره هذینه های ساخت یک واحد مرغداری گوشتی میخاستم اطلاعتی داشته باشم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام جناب محمدلو، پیام شما برای تیم بازرگانی ارسال شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

  8. باسلام بنده قصد احداث یک واحد۲۰۰۰۰هزارقطعه ای مرغ گوشتی رادارم لطفا هزینه صفر تاصدان رابه بدهید باتشکر رستمی ازلرستان

    1. سلام جناب رستمی، پیام شما برای تیم بازرگانی ارسال شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

  9. با سلام …
    من قصد تاسیس یک واحد ده هزار قطعه ای مرغداری گوشتی دارم در خصوص هزینه ها ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.اورک از شهرستان ایذه استان خوزستان

    1. سلام و وقت بخیر، پیام شما برای واحد بازرگانی ارسال شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

  10. سلام من سرمایه برای زمین سوله مرغداری گوشتی دارم جهت مشاوره‌ای درمشهدهستم چنددوره مرغداری گوشتی که اجاره بود کارکردم حال زمین اطراف چناران میخواهم بخرم راهنمایی کنیدهزینه سوله ۱۰ هزاری چقدر میبرد ممنونم تشکر

    1. سلام و وقت بخیر جناب هاشمی، پیام شما برای تیم مشاوره ارسال شد. به زودی با شما تماس میگیرن.

    2. سلام و وقت بخیر جناب جاوید، پیام شما برای تیم بازرگانی ارسال شدن و به زودی با شما تماس میگیرن.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان