قرارداد سوله سازی یکی از مدل قراردادهای پیمانکاری است که برای ثبت سفارش ساخت سوله وضع میشود. کسانی که تصمیم به ساخت این سازه دارند، با تنظیم این قرارداد، تمام اقدامات و مسئولیت سوله سازی را به یک شرکت معتبر و باتجربه میسپارند. در ساخت این سازه باید مجریان متخصص و باتجربهای حضور داشته باشند تا جایگاه ویژه و مطمئنی برای شروع یک کسبوکار به پا شود.
برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
انواع سوله در متراژهای متنوع قابل ساخت هستند و با توجه به هدف اجرایی، ویژگیهای متفاوتی برای آنها در نظر گرفته میشود. برای صاحبان بسیار مهم است که سوله در بالاترین کیفیت و کمترین زمان در دسترس قرار گیرد. همچنین انتظار دارند بابت هزینۀ پرداختی، روند ساخت کاملاً درست و اصولی پیش رود. نمونه قرارداد ساخت سوله بابت همین موضوع است که با تنظیم آن، از روند ساخت سوله اطمینان کافی به دست میآورید.
ویژگی های قرارداد سوله سازی
قرارداد سوله سازی همانند قراردادهای پیمانکاری است که به آن قرارداد پیمانکاری سوله نیز میگویند. داخل این قرارداد مشخص میشود چه کسی مسئولیت ساخت یک یا چند سوله را دارد و آن شخص از سوی چه شرکتی پذیرای پروژه شده است. همچنین مبلغ دریافتی و نوع سوله داخل قرارداد مشخص میشود.
متن قرارداد بر اساس نوع همکاری نوشته میشود و درصورت بروز هرگونه مشکل، ارائۀ آن به دادگاه یا مراجع قانونی امکانپذیر است. در نمونه قراردادهای سوله سازی، ویژگیهای و مشخصات سوله بهطور کامل توضیح داده میشود و هدف اجرای پروژه نوشته شده است. همچنین نوع روابط پیمانکار، کارفرما و تعهدات بین آنها کاملاً قابل تشخیص است و درصورت نیاز، زمان انجام پروژه و مبلغ دریافتی و برخی شروط خاص داخل قرارداد نیز وضع میشود.
بندهای دخیل در قرارداد سوله سازی
نمونه قرارداد سوله سازی از بخشهای مختلف تشکیل میشود. برای تنظیم آن بهتر است اطلاعی در مورد بخشهای آن بدانید. هرچه این قرارداد با دقت بیشتری تنظیم شود، در روند اجرایی پروژه کمتر دچار مشکل خواهید شد. هرگاه احساس کردید خطا، ابهام یا مشکلی وجود دارد، با مراجعه به قرارداد سوله موضوع پیش آمده رفع میشود.
برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
در ادامه با بندهای مختلف درون فرم قرارداد آشنا میشوید. این بندها برای تمام سولهها یکسان است، جدا از اینکه سولهها از نظر ساخت و شکل نهایی با یکدیگر فرق میکنند. همچنین ممکن است در ابعاد و متریالهای متنوع ساخته شوند.
تعریف کلی قرارداد
در تعریف قرارداد موضوعات کلی مانند طراحی، ساخت، نگهداری و حملونقل از سوی کارفرما بر اساس نقشه و دستورهای مشخص شده است. همچنین به نوع و جنس سوله نیز پرداخته میشود و فرد پیمانکار باید بداند قرار است چه پروژهای را پیش ببرد.
در موارد زیر به جزئیاتی که باید بهطور کامل و اصولی در قرارداد نوشته شود، اشاره میکنیم:
- مشخصات کامل سازه
- نوع فولاد مصرفی
- نوع پیچ و مهره
- نوع رنگ
- نوع جوشکاری
- وزن سازه بهازای هر مترمربع
- هزینۀ نصب و فونداسیون سوله
دستمزد پیمانکار و شیوه پرداخت
مبلغ دسترنج پیمانکار داخل قرارداد دوطرفه مشخص میشود. این مبلغ با توافق طرفین در نظر گرفته شده است و کارفرما باید آن را بابت زحمات پیمانکار پرداخت کند. روشهای مختلفی مانند اقساط، پایان کار، مرحلهای و ماهانه برای پرداخت وجود دارد که به شیوههای زیر در قرارداد قید میشود:
- پرداخت مبلغی بهعنوان پیشپرداخت به پیمانکار
- پرداخت درصدی از حقالزحمه در نیمۀ کار
- پرداخت درصدی از مبلغ بعد از انجام سهچهارم کار
- پرداخت مابقی مبلغ در انتهای پروژه
برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
معمولاً کارفرما مقداری از مبلغ قرارداد را نزد خود نگه میدارد و درصورت تأیید انجام کار و بررسی کیفیت اجرا، مبلغ را به پیمانکار ارائه میدهد. در واقع نگهداشتن مقداری از مبلغ، تضمینکنندۀ کیفیت کار است.
مدت زمان ساخت سوله
از دیگر فاکتورهای وضعشده در قرارداد، زمان تحویل سوله است. با تخمین زمان ساخت، کارفرما برنامهریزی دقیقتری برای شروع کار خود خواهد داشت. پیمانکار نیز باید بر اساس تجربه و نوع سفارش کارفرما زمان دقیق پایان پروژه را مشخص کند.
تعهدات پیمانکار
در وضع قرارداد سوله سازی پیمانکار باید به موارد زیر متعهد باشد:
- مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت سوله باید کیفیت کافی داشته باشد و هزینۀ خرید آنها مشخص شود. کیفیت کالاهایی مانند بولت، تیرها، پرلین، میل مهار، صفحه ستون و… روی ساخت سوله استاندارد تأثیرگذار است.
- برخی کارفرماها شرایط خاصی در روند ساخت در نظر میگیرند و پیمانکار باید به آن پایبند باشد. برای مثال، تصمیم میگیرد در ساخت سوله از اسکلت فولاد برند خاصی استفاده کند.
- همپوشانی جوشها در نقاط تیر و ستونها موجب حفظ استحکام سوله میشود.
- پیمانکار نسبت به رعایت نکات ایمنی از سوی پرسنل خود مسئول است.
- توجه به جوشکاری اصولی در مراحل ساخت سوله بسیار مهم است.
- پیمانکار باید در زمان مشخصشده، سوله را تحویل دهد.
موارد فسخ قرارداد
عواملی که موجب فسخ قرارداد میشود به شرح زیر است که داخل قرارداد ساخت سوله ثبت خواهد شد:
- اگر پیمانکار شروع پروژه را به تأخیر بیندازد و بعد از گذشت دو هفته هنوز برای شروع آن اقدام نکند، کارفرما میتواند برای فسخ قرارداد تصمیم بگیرید و بابت آن خسارت دریافت کند.
- اگر پیمانکار بدون آگاهی کارفرما پروژه را به فردی دیگر تحویل دهد.
- اگر پیمانکار بدون هیچ دلیل منطقی، سوله را در زمان مشخصشده تحویل ندهد.
- موارد دیگر که از نظر طرفین مهم شمرده میشود، میتواند در موارد فسخ قرارداد قرار گیرد.
برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.
درصورتی که مشکلی بین طرفین رخ دهد و آنان نتوانند با گفتوگو مشکل را حل کنند، مراجعه به مراکز قانونی بهترین راهحل است. با بیان شکایت و بررسی قرارداد ساخت سوله، قانونگذار نتیجۀ نهایی را اعلام میکند و طرفین موظفند به حکم صادر شده پایبند باشند.
نتیجهگیری
تنظیم قرارداد سوله سازی شیوۀ خاص خود را دارد و برای وضع هرکدام از بندهای آن باید از فردی باتجربه در کارهای قانونی کمک بگیرید. افراد متخصص و مشاوران فنی بهترین گزینه برای عقد قراردادهای ساختمانی هستند که بر اساس اطلاعات فنی و نظرات کارفرما و پیمانکار، قرارداد را طراحی میکنند و میتوانند تضمین دهند هیچ خطایی در اجرای آن به وجود نمیآید. البته تعهد پیمانکار و کارفرما به توافقهای بیانشده بسیار اهمیت دارد.
گروه مهندسی اعتمادسازه با عملیاتی کردن صدها پروژۀ سوله سازی در سالهای متمادی، از قابل اعتمادترین و موفقترین شرکتهای سوله سازی در ایران به شمار میرود و با مشاوران خبرهای که دارد، میتواند به شما در زمینۀ قرارداد سوله سازی و مفاد آن کمک کند. برای دریافت راهنمایی در این زمینه میتوانید از طریق شمارهتلفن ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷، با مشاوران ما در اعتمادسازه تماس بگیرید.