محاسبه وزن سوله

محاسبه وزن سوله

وزن سوله یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در ساخت سازه محسوب می‌شود که با استفاده از روش‌های مختلف می‌توان آن را محاسبه کرد. عوامل مختلفی بر وزن سوله‌ تأثیر می‌گذارند؛ به همین خاطر لازم است تمامی عوامل مؤثر با دقت و جزئیات ارزیابی شوند.

برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

وزن سوله تأثیر زیادی بر قیمت نهایی آن دارد و علاوه‌بر این مهندسان پروژه می‌توانند با محاسبه وزن سوله، ایمنی و استحکام سوله را تا حد زیادی مدیریت کنند.

محاسبه وزن سوله

مراحل محاسبه وزن سوله

محاسبه سریع وزن سوله در طی مراحلی صورت می‌‌گیرد که در ادامه به بیان آن‌ها خواهیم پرداخت:

۱. تعیین ابعاد

در مرحله ابتدایی باید مقادیر اساسی سوله شامل طول، عرض و ارتفاع را محاسبه کرد.

۲. شناسایی بخش‌های ساختاری

سوله‌ها معمولاً از مصالح ساختمانی مختلفی مانند فولاد، بتن و دیگر مصالح ساخته می‌شوند. برای محاسبه وزن سوله باید تمام مصالح موجود در آن را در نظر گرفت و وزن هرکدام را به‌صورت مجزا به دست آورد. برای مثال می‌توان وزن تیرهای فولادی، ستون‌ها، خرپاهای سقف، ورق‌های سقف و دیگر عناصر را جداگانه محاسبه کرد.

۳. محاسبه وزن بخش‌های فولادی

فولاد را می‌توان رایج‌ترین ماده کاربردی در ساخت سوله دانست. برای محاسبه وزن آهن‌آلات و قطعات فولادی یافتن اطلاعاتی مانند اندازه، نوع و مقدار فولاد مصرفی مورد نیاز است. وزن فولاد را می‌توان بر اساس وزن مخصوص فولاد برآورد کرد. وزن مخصوص فولاد در انواع آلیاژهای آهنی حدوداً ۸/۷ گرم بر سانتی‌‌متر‌ مکعب است. بایستی طول هر جزء فولادی را در وزن مخصوص ضرب کرد تا وزن قطعه به دست آید.

برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

۴. محاسبه وزن سایر بخش‌ها

اغلب سوله‌ها به‌خاطر نوع طراحی و ساختارشان دارای اجزای اضافی مانند پایه‌های بتنی، دیوار‌ها، کف، ورق‌های سقف و روکش هستند. برای محاسبه بایستی وزن مواد را به دست آورد و آن را به وزن کل اضافه کرد.

۵. جمع کردن وزن اجزا

در پایان کار بایستی وزن تمامی اجزا با یکدیگر جمع شوند تا وزن کل سوله به دست بیاید. ازآنجاکه این روش رویکردی کلی برای محاسبه وزن سوله محسوب می‌شود، پس دقت برآورد آن بستگی به جزئیات و ویژگی‌های خاص سوله دارد. اگر اطلاعات کافی در زمینه مشخصات مهندسی سوله، نقشه‌ها یا ابعاد دقیق مصالح دارید، مشاوره با مهندسان سازه می‌تواند محاسبه دقیق‌تری را به شما ارائه دهد.

استفاده از فرمول برای محاسبه وزن سوله

استفاده از فرمول برای محاسبه وزن سوله

یکی دیگر از راهکار‌های محاسبه وزن سوله استفاده از فرمول است. در فرمول بایستی وزن تمامی مصالح ساختمانی به‌کار‌رفته در سوله را به‌صورت جداگانه به دست آورد. در نهایت با جمع تمام وزن‌های مصالح، می‌توان به وزن اصلی سوله رسید.

محاسبه وزن سوله به صورت آنلاین

محاسبه وزن سوله به صورت آنلاین

محاسبه آنلاین نیز یکی دیگر از روش‌های محاسبه وزن سوله است. در این روش بایستی در ابتدا اطلاعاتی مانند ارتفاع، طول و ابعاد دهانه سوله را اندازه‌گیری کرد. سپس با مراجعه به سایت‌هایی که به‌صورت آنلاین وزن انواع سوله را محاسبه می‌کنند؛ وزن سوله مورد نظر را به دست آورد.

برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

محاسبه وزن سوله خرپایی

محاسبه وزن سوله خرپایی

سوله خرپایی نوعی سازه صلبی محسوب می‌شود که از واحد‌هایی مثلثی شکل تشکیل شده است. این سازه با اتصال ستون‌هایی باریک و بلند مانند ناودان یا قوطی ساخته می‌شود که می‌تواند نیروهای کششی و فشاری را تا حد زیادی تحمل کند. سوله خرپایی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و در عین حال وزن نسبتاً کمتری نیز نسبت دیگر سوله‌ها دارد. ناگفته نماند که وزن سبک سوله خرپایی آن را به سازه‌ای ایده‌آل برای کاربرد‌های مختلف تبدیل کرده است.

محاسبه وزن سوله با جرثقیل

محاسبه وزن سوله با جرثقیل

ازآنجاکه جرثقیل‌ها در ساخت سوله‌ صنعتی کاربرد بسیار زیادی دارند؛ برای حساب کردن وزن سوله مورد نظر بایستی از فرمول محاسبه وزن سوله با جرثقیل سقفی استفاده کرد. در این روش به مواردی مانند دهانه سوله، تناژ جرثقیل و استاندارد‌های لرزه‌ای نیاز است. همچنین استفاده از نرم‌افزار اتوکد نیز می‌تواند تا حد زیادی کمک‌کننده باشد.

محاسبه وزن پوشش سقف سوله

محاسبه وزن پوشش سقف سوله

چگونگی طراحی سقف سوله در وزن آن تأثیرگذار است و هزینه ساخت سوله را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین خاطر سقف سوله باید به‌درستی طراحی شود و بر اساس نوع کاربرد سوله و شرایط محیطی انتخاب گردد. امروزه بسیاری از سقف‌های سوله شیب‌دار ساخته می‌شوند. در این مواقع بر اساس نوع کاربری سقف از پنل‌های مختلفی استفاده می‌شود. پس از انتخاب پنل مورد نظر وزن تمامی آن‌ها در وزن سوله محاسبه خواهد شد.

برای مشاوره رایگان قبل از سفارش سوله با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

عوامل مؤثر بر وزن سوله

عوامل مؤثر بر وزن سوله

وزن سوله بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود که در ادامه به بیان این عوامل می‌پردازیم:

عوامل مؤثر

توضیحات

ابعاد

ابعاد و حجم سوله قطعاً بر روی وزن آن تأثیرگذار است. سوله هرچقدر وسیع‌تر باشد،  وزن آن نیز به‌مراتب سنگین‌تر می‌شود.

مواد سازنده

جنس مواد‌ی که در ساخت سوله مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشترین تأثیر را بر وزن آن دارد. از جمله این مواد می‌توان به بتن، فلز یا چوب اشاره کرد.

اصول طراحی

در فرآیند طراحی سوله مواردی مانند نوع پوشش سقف سوله و ضخامت دیوار تا حد زیادی وزن سوله را تغییر می‌دهند.

محلول‌ها و مایعات

اگر سوله مورد نظر برای نگهداری مایعات مورد استفاده قرار بگیرد، بایستی وزن مایعات نیز به وزن کلی سوله اضافه شود.

تجهیزات و ماشین‌­آلات

نصب ماشین‌آلات یا تجهیزات در سوله می‌تواند موجب افزایش وزن کلی سوله شود.

نوع کاربرد

نوع کاربری سوله بر وزن آن تأثیرگذار است؛ به­‌طور مثال سوله­‌ای که برای نگهداری مواد سنگین مانند فلزات و ماشین­‌آلات به کار رود، از وزن بیشتری برخوردار خواهد بود.

امکانات اضافی

امکانات اضافی مانند سیستم‌های گرمایشی، سیستم تهویه یا اتوماسیون نیز می‌توانند موجب افزایش وزن کلی سوله شوند.

نتیجه‌گیری

محاسبه وزن سوله یکی از مهم‌ترین اقداماتی که بایستی پیش از ساخت یا خرید سوله انجام شود. درحال‌حاضر روش‌های مختلفی برای محاسبه وزن کلی سوله وجود دارند که هرکدام از طریقی در مراحل اولیه پروژه ساخت و یا برآورد هزینه‌های سازه کمک‌کننده هستند. وزن هر سوله بر اساس عوامل مختلفی معین می‌شود که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نوع سازه، ابعاد سازه و کاربرد سازه اشاره کرد. با در نظر گرفتن این عوامل می‌توان به علت قیمت‌های مختلف برای ساخت سوله نیز پی برد.

گروه مهندسی اعتمادسازه با عملیاتی کردن صدها پروژۀ سوله‌ سازی در سال‌های متمادی، از قابل اعتمادترین و موفق‌ترین شرکت‌های سوله‌ سازی در ایران به شمار می‌رود. برای اطلاع بیشتر دربارۀ چگونگی محاسبه وزنن سوله، می‌توانید از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷، با مشاوران ما در اعتمادسازه تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان