سوله تیرورقی

سوله تیرورقی چیست؟

سوله تیرورقی سازه‌ای است که از ورق سیاه فولادی ساخته می‌شود. ساخت سازه‌های سنگین از گذشته تاکنون انجام می‌شده است و امروزه هم برای ساخت سوله در ابعاد مختلف کاربرد دارد. همان‌طور که می‌دانید، سوله‌ها انواع مختلفی دارند، سوله تیرورقی یکی از انواع سوله‌ها است که در کاربرد‌های مختلفی استفاده می‌شود. برای ساخت این سوله، ورق‌های فولادی طبق طراحی و ابعاد مورد نظر، برش داده و ساخته می‌شوند.

برای مشاوره ساخت سوله تیرورقی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

سپس در محل اجرای سوله، این ورق‌ها توسط پیچ و مهره یا جوش دادن توسط CO2 به هم متصل می‌شوند. این مقاله برای آشنایی شما با سوله تیرورقی است؛ با مطالعه این مطلب می‌توانید تصمیم بگیرید که چه نوع سوله‌ای برای کار شما مناسب است. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب را بخوانید.

سوله تیرورقی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سوله تیرورقی

سوله تیر ورقی دارای ویژگی‌هایی است که عبارتند از:

  • هزینه ساخت بالا در مقایسه با سوله‌های مدرن
  • سنگین وزن بودن این سوله
  • محدودیت در کاربرد
  • مقاومت و انسجام کمتر در برابر بار‌های وارده به سازه و یا حتی عوامل محیطی
  • پایین بودن سرعت نصب

ساخت سوله‌های تیر ورقی

همان طور که گفتیم، برای ساخت این نوع سوله، از ورق سیاه فولادی استفاده می‌شود. تمامی ورق‌های سیاه فولادی را برش می‌زنند و به وسیله جوش به یکدیگر متصل می‌شوند. در مرحله بعدی، قاب و ستون‌ها به یکدیگر جوش داده شدند، سپس رنگ سوله زده می شود و به محل پروژه انتقال پیدا می‌کنند تا بهم دیگر متصل شوند. برای اتصال آن‌ها از دستگاه‌های co2 و همچنین به پیچ و مهره استفاده می‌کنند.

قابل توجه اینجاست که برای ساخت این نوع سوله‌ها، هر اندازه که لازم باشد دهانه سوله بزرگ‌تر باشد، باید از ورق فولادی ضخیم‌تر استفاده کرد. البته محدودیت هم برای دهانه سوله وجود دارد، یعنی حداکثر دهانه‌ای که می‌توان اجرا کرد، ۷۰ متر است و بیشتر از این مقدار برای ساخت سوله تیرورقی اصلاً استفاده نمی‌شود.

برای مشاوره ساخت سوله تیرورقی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

این را هم به خاطر داشته باشید که برای ساخت سوله، به هر اندازه که دهانه سوله بزرگتر باشد لازم است از فولاد بیشتر و همچنین ورق‌های ضخیم‌تر در آن استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که در ساخت این نوع سوله حداکثر دهانه‌ای که می‌توان اجرا کرد، ۷۰ متر است و بیشتر از این متراژ برای سوله‌های تیر ورقی به هیچ عنوان امکان‌پذیر نمی‌باشد.

اجزای سوله تیرورقی

اجزای سوله تیرورقی

از قطعات سوله تیرورقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استرات: وظیفه اصلی آن این است که قاب‌های اصلی را در محور طولی سازه به یکدیگر متصل کند.
  • پیچ و مهره‌های به کار رفته در سازه
  • آبچکان
  • سایه‌بان
  • کف ستون: یا بیس پلیت که برای رابط اتصال ستون به فنداسیون استفاده می‌شود.
  • سگراد: وظیفه اتصال پرلین‌ها را به قاب سقف دارند.
  • بولت:میلگرد‌های بیرون آمده از فونداسیون هستند که واسطه بیس پلیت و مهره، ستون را به فونداسیون متصل می‌کنند.
  • قاب اصلی: ازستون‌ها و سقف تشکیل شده‌اند.
  • وال پست: المان‌های افقی هستند که در ابتدا و انتهای سوله قرار گرفته و در ایستادگی دیوار در برابر احتمالات ریزش آن در اثر باد و زلزله جلوگیری می‌کنند. نکته قابل توجه اینجاست که وال پست‌ها به هیچ عنوان باربری برای سوله انجام نمی‌دهند و تنها بار دیواری که به آن متصل شده، بار زلزله و باد را می‌‎توانند متحمل شوند.
  • پرلین‌ها: بین قاب‌های اصلی سقف، در راستای طول سولهو در فاصله‌های معین از هم، قرار می‌گیرند (وظیفه اصلی پرلین‌ها، تحمل وزن پوششی که بر روی سقف سوله قرار گرفته است).
  • بادبند کشی ستون و سقف: بادبند باید هم برای ستون و هم برای سقف وجود داشته باشد. روش‌های مختلفی برای ساخت و اتصال بادبند‌ها وجود دارد اما بهترین و مهمترین آن‌ها، روش صلب است. برای ساخت آن در سوله تیر ورقی از مقطع پروفیل چهارگوش استفاده می‌شود.

مزایای سوله تیر ورقی

در برخی از مواقع استفاده و ساخت سوله تیر ورقی می‌تواند مزایای زیادی برای شما به همراه داشته باشد. برخی از مهمترین مزایای این سوله، شامل موارد زیر است:

  • قطعات سوله را بعد از مدت‌ها استفاده می‌توان بازیافت کرد؛ البته خب باید به این نکته هم اشاره کنیم که این مزیت در مورد خیلی از سوله‌های دیگر هم صدق می‌کند.
  • جایگزین شدن جوش دادن قطعات با پیچ و مهره باعث شده است که راحت‌تر بتوان این سازه را مونتاژ و دمونتاژ کرد. حتی باعث می‌شود که بتوان به راحتی سازه را به جای دیگر منتقل کرد.
  • در سوله تیر ورقی می‌توان از جرثقیل‌های دروازه‌ای و سقفی برای کاربرد‌های مختلف و یا حتی جا به جایی سازه استفاده کرد.
  • با توجه به کاربرد و نیازتان، می‌توانید این سوله را چند طبقه بسازید.
  • یکی دیگر از مزایای سوله تیرورقی، سرعت نصب و مونتاژ بالای آن است. این سوله‌ها در مقایسه با سایر سوله‌ها بسیار راحت نصب می‌شوند. البته در نظر داشته باشید که برای اجرای سوله باید از کارشناسان فنی و افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت. چرا که اگر غیر از این باشد، خسارت زیادی به سازه وارد می‌شود.
  • اشغال فضای کمتر، می‌تواند از مهمترین مزیت سوله تیرورقی باشد؛ چرا که برای ساخت آن، از تیر و ستون‌هایی از جنس فولاد استفاده می‌شود و در مقایسه با سازه‌های بتنی، قطعاً فضای کمتری اشغال می‌کنند. پس یادتان باشد که اگر برای پیاده سازی پروژه خود با کمبود فضا روبرو هستید، استفاده از سوله تیر ورقی گزینه مناسبی برای شماست.

معایب سوله تیرورقی

مزایای سوله تیرورقی

برخی از مهمترین معایب این نوع سوله عبارتند از:

  • سوله تیرورقی وزن بسیار زیادی دارد. در ساخت این نوع سازه به دلیل اینکه سازه بتواند در مقابل بار‌های وارده و عوامل طبیعی مانند زلزله، باد و … مقاوم باشد، باید فولاد زیادی مصرف شود، همین امر باعث می‌شود که سازه هم سنگین باشد و هم ساخت آن از هزینه بالایی برخوردار باشد.
  • هزینه ساخت سوله تیرورقی بسیار بیشتر از ساخت سایر سوله‌هاست؛ بنابراین در خیلی مواقع و برای خیلی از کاربرد‌ها، به صرفه نیست.
  • محدودیت در ابعاد دهانه سوله از دیگر معایب این نوع سوله است. همان‌طور که گفتیم، این نوع سوله را نمی‌توان با دهانه‌های بسیار بزرگ ساخت. این در حالی است که امکان سوله خرپایی و سوله یو بی ام را می‌توان با دهانه‌های بزرگ ساخت.
  • سوله تیرورقی، استحکام و دوام کمتری دارد. این سوله، به این دلیل که بر اساس استاندارد‌های مهندسی و به صورت اصولی ساخته نشده، ممکن است مقاومت و دوام کمتری داشته باشد و وزن و فشار کمتری را می‌تواند تحمل کند. همین امر باعث شده افراد تمایل کمتری به استفاده از این سوله‌ها داشته باشند.

کاهش تقاضای سوله تیرورقی

استفاده از این سوله معمولاً در گذشته رواج بیشتری داشت؛ امروزه به دلائل مختلفی می‌توان گفت که کمتر از این سوله استفاده می‌شود. از عمده‌ترین دلائل این مسأله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگین بودن سازه‌های تیر ورقی یکی از عمده‌ترین دلائلی است که باعث می‌شود نسبت به گذشته کاربرد کمتری داشته باشند.
  • شما اگر بخواهید سوله تیرورقی با دهانه بزرگ بسازید، باید از ورق فولادی ضخیم و سنگین‌تر استفاده کنید، که در این صورت سازه شما تحمل این وزن و فشار را ندارد.
  • اصلاً نمی‌توانید هیچ سازه تیرورقی با دهانه‌ای در ابعاد بیش از ۷۰ متر پیدا کنید؛ زیرا ساخت سوله سنگین با این متراژ و دهانه بدون ستون میانی امکان‌پذیر نیست؛ این در حالی است که سوله‌های خرپایی را با دهانه‌ی بیش از ۱۰۰ متر بدون هیچ ستون میانی‌ای می‌توان ساخت که مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد.
  • این نوع سوله‌ها، طبق کاربریشان بطور مهندسی شده با نرم‌افزار‌های مخصوص طراحی می‌شوند پس باید در ساخت آن‌ها سنجیده عمل کرد تا بتواند بهترین کارائی را داشته باشد.
  • یکی دیگر از دلائل کمتر ساخت این نوع سوله، هزینه بالای آن است؛ از آنجایی که قیمت مقاطع فولادی روز به روز در حال افزایش هستند؛ بنابراین شما هم باید هزینه ساخت سوله را بیشتر پرداخت کنید.
  • همچنین شما هیچ وقت نمی‌توانید سازه‌ای تیرورقی را در هر ابعاد و ارتفاعی که مدنظرتان است، بسازید. باید به یاد داشته باشید که برای ساخت این نوع سازه‌ها بر خلاف نوع خرپایی یا سوله سبک، محدودیت وجود دارد.

برای مشاوره ساخت سوله تیرورقی با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

قیمت سوله تیرورقی

قیمت سوله تیرورقی

در قیمت سوله تیرورقی عوامل مختلفی دخیل هستند که عبارتند از وزن سوله، طراحی ساختار و فونداسیون، ابعاد سوله، نوع و کیفیت مصالح استفاده شده و … به طور کلی برای ساخت این نوع سوله، بهتر است با یک شرکت سفارش سوله مشورت داشته باشید تا با آگاهی بیشتری بتوانید این کار را انجام دهید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب در مورد سوله تیرورقی، کاربرد، مزایا و معایب این نوع سوله صحبت شد. همان طور که گفتیم، معمولاً از سوله تیر ورقی در گذشته نسبت به امروز، استفاده‌های بیشتری می‌شد اما با این حال این سوله امروزه هم برای کاربرد‌های مختلف گزینه خوبی است. به این نکته توجه داشته باشید که در مورد سوله سازی، ممکن است بعد از یک سال متوجه شوید به هیچ عنوان مناسب کار شما نیست! فارغ از این موضوع یک سوله بسازید که حداکثر کارایی را برایتان داشته باشید؛ ولی نتوانید آن را بزرگ‌تر کنید و مشکلاتی از این قبیل داشته باشید. پس یادتان باشید که قبل از تصمیم نهایی، در مورد مزایا و معایب انواع سوله اطلاعاتی کسب کنید.

هر گونه سوالی در مورد انواع سوله، کاربرد، ویژگی و … دارید، می‌توانید از متخصصین اعتمادسازه کمک بگیرید؛ برای این کار با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در ارتباط باشید.


سوالات متداول

اجزای سوله تیرورقی چیست؟

پیچ و مهره‌های به کار رفته در سازه، آبچکان، سایه‌بان و …

قیمت سوله تیرورقی

در قیمت سوله تیرورقی عوامل مختلفی دخیل هستند که عبارتند از وزن سوله، طراحی ساختار و فونداسیون، ابعاد سوله، نوع و کیفیت مصالح استفاده شده و … به طور کلی برای ساخت این نوع سوله، بهتر است با یک شرکت سفارش سوله مشورت داشته باشید تا با آگاهی بیشتری بتوانید این کار را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان