سوله سردخانه

سوله سردخانه

حفظ تازگی و کیفیت مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. بسیاری از محصولات غذایی را نمی‌توان در هر شرایط آب و هوایی برای مدت زمان طولانی سالم نگه داشت. به همین دلیل از سوله سردخانه برای نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شود. سردخانه نقش مهمی در آماده‌سازی و انتقال سالم مواد غذایی در شرایط مختلف دارد. برای ساخت سوله سردخانه چه روش‌هایی وجود دارد؟ سوله‌های سردخانه‌ای به چه تجهیزاتی نیاز دارند؟ در این مطلب به بررسی دقیق سوله‌های سردخانه‌ای پرداخته خواهد شد.

آشنایی مختصر با سوله سردخانه

برای نگهداری از میوه، سبزی، لبنیات، گوشت و … وجود سردخانه ضروری است. طراحی داخلی این نوع سوله ها به نوعی است که برای نگهداری از مواد غذایی فوق، مناسب خواهد بود. دمای سوله‌های سردخانه با توجه به نوع محصولی که داخل آن قرار می‌گیرد، متفاوت است. دمای متوسط این سوله‌ها بین ۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد است. البته ممکن است این دما تا منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد هم برسد.

از سوله‌های سردخانه سال‌های زیادی است که برای نگهداری از محصولات غذایی استفاده می‌شود. این سوله‌ها نقش موثری در صادرات و واردات محصولات مختلف دارند. سوله سردخانه کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. اغلب شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی مواد غذایی، برای افزایش سوددهی و بهره‌وری از این سوله‌ها استفاده می‌کنند. سوله‌های سردخانه از نظر بهداشتی هم مورد تائید هستند.

معرفی انواع سوله سردخانه

انواع سوله سردخانه

از سردخانه‌ها به عنوان سوله بهداشتی یاد می‌کنند. این سوله‌ها با توجه به عوامل مختلفی از جمله محل نگهداری، نوع کاربری و زمان نگهداری از محصول، طراحی و تولید می‌شوند. برخی از انواع مهم سوله‌های سردخانه‌ای، عبارتند از:

  1. سردخانه انجماد که دمای زیر صفر درجه سانتی‌گراد دارد
  2. سردخانه دائمی که دمای بالای صفر درجه سانتی‌گراد دارد
  3. سردخانه موقت
  4. سردخانه گمرکی
  5. سردخانه ذخیره‌ای
  6. سردخانه عمومی

بررسی تجهیزات موردنیاز سوله سردخانه

قیمت سوله سردخانه

این سوله‌ها با توجه به کارایی خاص خود، دارای تجهیزات متفاوتی هستند. قبل از طراحی و ساخت سوله‌های سردخانه، آشنایی با تجهیزات فنی مورد نیاز آنها ضروری است. سردخانه‌ها را می‌توان نوعی یخچال بزرگ در نظر گرفت. چرا که مکانیزم عمل آنها شباهت زیادی با یخچال دارد. در ادامه مهم‌ترین اجزای سردخانه را معرفی خواهیم کرد.

۱. کمپرسور سردخانه

موتور یا کمپرسور در هر دستگاهی اهمیت زیادی دارد. کمپرسور را می‌توان قلب تپنده یک دستگاه الکتریکی در نظر گرفت. مکانیز عمل کمپرسور در یخچال و سردخانه شبیه به هم است. با این حال سردخانه‌های صنعتی از کمپرسورهای متفاوتی استفاده می‌کنند. کمپرسور سردخانه، گاز عبوری از اپراتور را جذب و متراکم می‌کند. به این ترتیب گرما توسط کمپرسور دفع خواهد شد. از طرف دیگر کمپرسور حجم گاز مبرد را کاهش می‌دهد تا دمای محیط سرد شود.

۲. شیر انبساط

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر سوله سردخانه، شیر انبساط یا اکسپشن ولو است. این شیر در مسیر حرکت مبرد و قبل از اپراتور به عنوان شیر اتوماتیک نصب می‌شود. وظیفه اصلی شیر انبساط، ایجاد افت فشار و تبخیر مبرد است. به این ترتیب سرما در داخل سردخانه تولید خواهد شد. معمولا در سوله‌های سردخانه از شیر انبساط ترمواستاتیک استفاده می‌شود. این نوع شیرها بر اساس بار اپراتور کار می‌کنند.

۳. کندانسور سردخانه

گازی که از کمپرسور حاصل می‌شود به خنک شدن نیاز دارد که این وظیفه را کندانسور برعهده دارد. کندانسور بین شیر انبساط و کمپرسور قرار می‌گیرد. کندانسور به دو صورت آب خنک و هوا خنک در بازار به فروش می‌رسد.

۴. اپراتور سردخانه

اپراتور در سوله سردخانه، وظیفه تبدیل مایع مبرد به گاز را دارد. اپراتور در واقع محیط اطراف خود، اعم از هوا، مواد یا مایع را سرد می‌کند. به این ترتیب کارکردی مخالف کندانسور سردخانه را دارد. گرما از محیط با دمای بالاتر به مبرد با دمای پائین‌تر منتقل می‌شود.

بررسی روش ساخت سوله سردخانه

برای ساخت این نوع سوله‌ها، سه روش متفاوت وجود دارد که عبارتند از روش سوله خرپایی، سوله یو بی ام و سوله تیرورقی. هر کدام از این روش‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. برای ساخت سوله با هر کدام از این روش‌ها، باید شرایط و معیارهای مختلفی در نظر گرفته شوند. ساخت سوله سردخانه با استفاده از سوله یو بی ام مناسب نیست. چرا که در این سوله‌ها مسائل بهداشتی در ساختار، عایق‌های پوششی و تجهیزات رعایت نمی‌شوند.

برای ساخت سوله‌های سردخانه‌ای، معمولا از دو روش تیرورقی و خرپایی استفاده می‌کنند. این دو روش در ابعاد و متراژ سازه با یکدیگر تفاوت دارند. از سوله‌های تیرورقی برای سالن‌های بدون ستون استفاده می‌شود. در صورتی که طول سوله زیاد باشد، باید از روش خرپایی استفاده کرد. امروزه استفاده از سوله‌های تیرورقی به دلیل هزینه بالای آنها کمتر شده است.

بهترین روش برای ساخت سوله سردخانه، روش خرپایی است که محدودیت خاصی در اجرای دهانه‌های بزرگ ندارد. مصرف فولاد هم در این روش بسیار کمتر می‌شود که همین موضوع کمک زیادی به کاهش هزینه‌های کلی می‌کند. از طرف دیگر وزن سازه هم بسیار کمتر می‌شود.

رعایت نکات مهم در ساخت سوله سردخانه

ساخت سوله سردخانه

قبل از طراحی و ساخت این نوع سوله‌ها، باید برخی نکات مهم در نظر گرفته شوند. یکی از این نکات مهم، توجه به محل احداث سوله سردخانه است. زمین محل احداث سردخانه، باید مقاومت بالایی داشته باشد. موضوع مهم دیگر در خصوص تامین انرژی برق مصرفی سوله است. به هر حال سردخانه برای نگهداری از مواد غذایی به ژنراتور نیاز دارد. برخی دیگر از مهم‌ترین نکاتی که باید در ساخت سوله‌های سردخانه رعایت شوند، عبارتند از:

  1. سوله سردخانه نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد.
  2. برای روشنایی داخل سردخانه بهتر است از لامپ‌های کم‌مصرف یا فلورسنت استفاده شود.
  3. نصب کندانسور در جهت شمال سوله به افزایش بهینگی سردخانه کمک می‌کند.

بررسی هزینه ساخت سوله سردخانه

هزینه ساخت این نوع سوله‌ها با توجه به مساحت و متراژ متفاوت است. طبیعتا هر چقدر مساحت و متراژ یک سوله بیشتر باشد، هزینه ساخت آن هم بالاتر خواهد رفت. به طور کلی قیمت هر متر مربع سوله با توجه به دهانه، نوع سوله و ارتفاع آن مشخص می‌شود. وقتی دهانه سوله بزرگ‌تر باشد، وزن سازه هم افزایش پیدا می‌کند. به این ترتیب قیمت نهایی آن هم بیشتر خواهد بود. با این اوصاف استفاده از روش تیرورقی برای ساخت سوله، هزینه بیشتری روی دست کارفرما می‌گذارد.

نتیجه گیری

در صورت نیاز به ساخت سوله سردخانه با مشاوران ما در اعتمادسازه تماس بگیرید. مهندسان خبره شرکت سوله سازی اعتمادسازه براساس شرایط و بودجه شما بهترین نوع سوله استاندارد را برای شما طراحی و اجرا می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان