طراحی سوله

طراحی سوله

خیلی ها فکر می کنند ساخت سوله با کیفیت تنها به مراحل اجرایی بدون نقص و استفاده از متریال درجه یک بستگی دارد. در حالی که نحوه طراحی سوله نیز به اندازه دو مورد قبلی مهم است و پشت هر سوله عالی و مستحکمی، طراحی بی نظیر و استانداردی ایفای نقش می کند. معمولا تیم های قوی و حرفه ای فعال در زمینه ساخت سوله از مهندسین با تجربه برای طراحی سازه استفاده می کند که تمام قسمت های آن براساس نکات ایمنی و استانداردهای روز دنیا اجرا شود و بعد از ساخت مشکلی فنی در کل سوله وجود نداشته باشد.

سوله ها به دلیل وزن سبک و عدم نیاز به متریال های گرانقیمت سالیان بسیاری است که توسط صنایع مختلف استفاده می شود و امکان طراحی آن ها به اشکال مختلف وجود دارد. اگر با انواع سوله آشنا شده باشید، متوجه شده اید این سازه در اشکال و هندسه های مختلف طراحی و ساخته می شود و حضور پررنگی در محیط های صنعتی دارد.

اصول طراحی سوله

نکات طراحی سوله

در هر حوزه ساخت و سازی بهره مندی از اصول طراحی بسیار مهم است، در زمینه سوله سازی نیز این قاعده مستثنی نخواهد بود. هیچ گاه نمی توان این سازه را بدون در نظر گرفتن قوانین طراحی ساخت و از کیفیت و استحکام آن لذت برد! در حقیقت از سوی سازندگان و طراحان نکات و استانداردهایی بیان می شود که هر کدام را باید در مراحل مختلف راه اندازه سوله رعایت نمود.

همچنین سلامت کلی سازه، یکپارچگی و زیبایی ظاهری آن تنها توسط اصول طراحی قابل تضمین است. یکی از مهم ترین نکات طراحی سوله، رعایت ویژگی های صنعتی در ساختار کلی سازه است. زیرا این سازه برای محیط صنعتی ساخته می شود و پیش بردن اصول آن براساس معماری صنعتی بسیار اهمیت دارد.

انجام محاسبات سوله سازی با کمک نرم افزار

نرم افزار طراحی سوله

این روزها شاهد توسعه و پیشرفت چشم گیری در زمینه طراحی و ساخت تمام ساختمان ها هستیم که طراحی تمام قطعات و قسمت های هر سازه ای با کمک نرم افزارهای کامپیوتری به راحتی قابل انجام است. نرم افزارهای طراحی قابل دسترس جذابیت عالی به مدیریت طراحی بخشیده است و کمک می کند کلیه اقدامات ساخت به صورت کامپیوتری از قبل تصویرسازی شود. به عنوان نمونه می توانید ویدیوی زیر را که طراحی سوله با نرم افزار SOLIDWORKS می باشد را مشاهده کنید:

البته طراحی سوله با کمک نرم افزارها نیز مراحل خاص خود را دارد و باید با دقت و به صورت صحیح انجام شود. همچنین انتخاب نرم افزار مناسب بسیار ضرورت دارد و نرم افزاری باید انتخاب شود که امکانات مورد نیاز طراح را داشته باشد و به افزایش راندمان کاری او کمک کند.

عوامل موثر بر طراحی سوله

سفارش طراحی سوله

در ادامه برخی از عوامل موثر طراحی سوله را توضیح داده ایم.

نیروی باد

یکی از عوامل موثر برای طراحی، نیروی باد است که با توجه به شرایط جغرافیایی مشخص می شود. این نیرو بر سازه های موجود در محیط های دارای وزش باد بالا بسیار زیاد است و طراحان متخصص باید بتوانند در طراحی سوله، استانداردهای لازم را در نظر بگیرند و استحکام آن را تضمین کنند.

نیروی زلزله

از دیگر محاسبات مهم، تخمین نیروی وارد بر سوله بر اثر زمین لزره است. طی محاسبات طولی حدود ۵۰ درصد وزن کل دیوارها در کل محاسبات وارد می شود و معمولا نصف ارتفاع دیوار تا زیر سقف اعمال خواهد شد. در صورت داشتن بادبند سقف حلقوی نیز، باید ۵۰ درصد نیروی زلزله از راه دیوارهای عرضی به قاب های انتهایی وارد شود.

بارش برف و باران

تغییرات جوی مانند بارش باران و برف نیز نیرویی بر کل سوله وارد می کند. این نیرو براساس زمان و موقعیت جغرافیایی قابل حدس است که معمولا برای طراحی سوله حد بالاتری از آن را اعمال می کنند که ایمنی سازه حفظ بماند.

بار جرثقیل

ساختمان های صنعتی برای حرکت و حمل بار به دستگاه های بارگیری نیاز دارند. تعیین بار حاصل از جرثقیل نیز به عوامل مختلفی مانند وزن جرثقیل، بسختی سازه جرثقیل و تیر حمال و سرعت و شتاب جرثقیل بستگی دارد.

مراحل طراحی تا نصب سوله

هزینه طراحی سوله

بعد از طراحی سوله نوبت به نصب و اجرای سوله می رسد. طی مراحل طراحی نیز باید ابعاد مساحت زمین و نوع کاربری آن را در نظر بگیرید. همچنین توجه ویژه به ارتفاع، اجرای جرثقیل سقفی و ستون های سوله بسیار اهمیت دارد. سپس محاسبات انجام شده پروژه مورد تایید سازمان نظام مهندسی یا شهرداری محل قرار می گیرد و مراحل نصب طی می شود:

اجرای فنداسیون

خیلی ها اجرای فونداسیون سوله را ساده تصور می کند، اما به عنوان یکی از مهم ترین مراحل ساخت سوله شناخته می شود. زیرا کمک می کند سازه در برابر عوامل خارجی مقاوم باشد.

مونتاژ سوله

این مرحله، مطابق با طراحی سوله پیش می شود و براساس ابعاد و اندازه های تعیین شده، ورق آلات و اتصالات برش می خورند. سپس با کمک گروه مونتاژ سوراخ کاری و قطعه گازی می شود.

جوشکاری

قطعات سوله بر اساس طول، عمق و ضخامت توسط گروه متخصص جوشکاری می شود و برای رنگ کاری آماده خواهد شد.

نصب سوله

این مرحله یکی از پردردسرسازترین مراحل اجرایی است که قطعات با کمک اتصالات پیچ و مهره ای به یک دیگر وصل و سازه کم کم روی زمین بنا می شود.

طراحی انواع سوله

مراحل طراحی سوله

سوله ها از نظر طراحی به سه دسته تقسیم می شوند:

سوله خرپایی

طراحی سوله خرپایی به گونه است سازه در سبک‌ترین حالت ممکن بنا می شود و مزایای بی نظیر نسبت به دیگر مدل های سوله دارد. جالب است بدانید مدل خرپایی محبوب ترین سبک در کل دنیاست که براساس آخرین تکنولوژی ساخته می شود.

سوله تیرورقی

یکی از قدیمی ترین سبک های طراحی، سوله تیرورقی است که در کشور ما بسیار رواج دارد و مطمئنا نمونه اجرایی آن را تا به حال دیده اید. این مدل از ورق های سیاه با ضخامت های مختلف ساخته و فولاد زیادی برای افزایش تحمل بار سازه در طراحی آن استفاده می شود.

سوله یو بی ام

یکی دیگر از مدل های سوله، سوله یو بی ام است که از ورق های گالوانیزه طراحی می شود. این ورق ها با دستگاه مخصوصی به حالت خمیده در می آیند و به یکدیگر متصل می شوند.

نتیجه گیری

برای طراحی سوله بدون عیب و نقصی باید عوامل مختلفی مانند بار وارده بر ساختمان، بارهای طبیعی مانند زلزله، بارش برف و بار و … را در نظر بگیرید. همچنین قرارگیری المان های مختلف سازه مانند دهانه ها، قاب ها، ستون و … بسیار اهمیت دارد و باید طبق نوع کاربری در این مرحله مشخص شود. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ با مشاوران ما در اعتمادسازه تماس بگیرید.

در طراحی سوله چه نکاتی باید رعایت شود؟

اگر قصد طراحی سوله دارید باید به نیروی برف، نیروی باد، وزن جرثقیل و ... توجه کنید گه در این مقاله به طور کامل توضیح داده ایم.

چه نرم افزاری برای طراحی سوله خوب است؟

بهتر است برای طراحی سوله از نرم افزار SOLIDWORKS استفاده کنید که لینک آن را در مقاله قرار داده ایم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان