سوله ورزشی

سوله ورزشی

سوله ورزشی این روزها بسیار رواج یافته و به یکی از تفرجگاه های جوانان تبدیل شده! سوله ورزشی یک ساختمان یا بهتر بگوییم یک سازه فلزی بسیار بزرگ است که با اهداف تفریحی و عموما برای ورزش یا تاسیس ورزشگاه کاربرد دارد و به واسطه ماهیت آن، بدون ستون و بسیار بزرگ در نظر گرفته می شود. حتما انواع سوله های ورزشی را از نزدیک مشاهده کرده اید مثلا سوله های ورزشی فوتبال یا سالن های فوتسال، سوله های بدمینتون که اتفاقا این روزها هم به وفور ساخته می شوند تا بازی زیر سقف به دور از نور خورشید و در یک سالن تمییز و بزرگ و باز انجام شود.

چه چیزی از این بهتر؟! از طرفی یک سوله ورزشی چند منظوره می تواند مکان بسیار مناسبی برای برگزاری مراسمات، مسابقات ورزشی، برگزاری کلاس های ورزشی و… باشد. در ادامه به مراحل ساخت سالن ورزشی یا سوله ورزشی و همچنین انواع و هزینه های آن اشاره خواهیم کرد. سوله‌ها امروزه کاربرد‌های زیادی در صنعت دارند همان‌طور که می‌دانید، برای ساخت انبار، سالن‌های ورزشی و … از سوله استفاده می‌شود.

سوله ورزشی یکی از انواع سوله هستند که برای ساخت مجموعه‎‌های ورزشی از جمله سالن‌های ورزشی، سالن‌های بدنسازی و … کاربرد دارد، در ساخت سالن‌های ورزشی امروزه دیگه از مصالح پُرهزینه و سنگین استفاده نمی‌شود بلکه هدف اصلی این است که از هزینه‌ها کاسته شود و ایمنی سازه بالا برود. در این مقاله می‌خواهیم در مورد سوله ورزشی، هزینه ساخت سوله ورزشی و ویژگی‌های این نوع سوله صحبت کنیم. تا انتهای این راهنما همراه ما باشید.

سوله ورزشی چیست؟

سوله ورزشی چیست

همانطور که از نامش پیداست، یک سازه بزرگ و باز و مرتفع است که منطقا نباید ستونی داشته باشد چرا که محلی برای فعالیت های ورزشی تلقی می شود و ماهیت آن دقیقا همان سوله است اما هدف از ساخت آن ورزش و فعالیت های ورزشی مثل تنیس، فوتسال، بدمینتون، بسکتبال و … می باشد.

پس سوله ورزشگاه یا همان سالن ورزشی باید دارای ارتفاع مناسبی باشد که فعالیت هایی همچون بدمینتون در آن بدون مشکل صورت گیرد یا اینکه به قدری بزرگ باشد که بتوان در آن فوتبال بازی کرد! البته باید دقت داشت که این سوله ورزشی برای چه فعالیتی ساخته می شود سپس اندازه و ارتفاع آن تعیین می گردد. پس در اولین اتود برای طراحی سوله ورزشی، کاربرد آن را در نظر می گیریم تا ابعاد سوله ورزشی از جمله سقف، ارتفاع و اندازه آن مشخص شود.

کاربرد ساخت سوله ورزشی

کاربرد سوله ورزشی

تمرینات ورزشی معمولاً در دو فضای بسته و فضای باز انجام می‌شود. انجام ورزش‌هایی مانند فوتبال در فضای باز و فوتبال داخل سالن یا حتی فوتسال، باید در فضای بسته انجام شود، به همین دلیل نیاز به ساخت سوله ورزشی پررنگ می شود. ساخت و اجرای انواع سوله های ورزشی با اهداف گوناگونی صورت می گیرد اما از عمده دلایل طراحی سوله در شهر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت ساخت سوله ورزشی با توجه به استحکام و پایداری و عمر آن بسیار مقرون به صرفه و ارزشمند است.
  • یک فضای باز و بسیار بزرگ و چند منظوره برا فعالیت های ورزشی تلقی می شود.
  • می تواند یک مکان بسیار مجلل و بزرگ برای درآمدزایی باشد. (با ارائه خدمات ورزشی در سوله یا برگزاری مسابقات ورزشی)
  • فضای فوق العاده برای بازی های تیمی با توجه به وسیع بودن آن.
  • ماهیت سوله های ورزشی صرفا برای بازی و تمرین طراحی می شوند پس چیزی فراتر از یک سازه هستند.
  • افرد در سوله های ورزشی از محیط بیرون و محدودیت های آن فارغ هستند فرقی نمی کند هوا آفتابیست یا بارانی، برفیست یا عادی! شما در سوله ورزشی در محیطی خنک و مطبوع ورزش می کنید.
  • سوله های ورزشی به گونه ای خاص طراحی می شوند به عنوان مثال دارای سکو، تجهیزات خاص، فضاهای تعبیه امکانات ورزشی، بیشترین مطابقت برای برگزرای رویدادها و با توجه به تجمع و فعالیت دارای تهویه مناسب محیطی هستند.

با توجه به اینکه ساخت سوله ورزشی مقرون به صرفه تر، پایدارتر و کاربردی تر است این روزها بسیار محبوب شده و برای احداث مکان های ورزشی، فکر تاسیس سوله ورزشی در ذهن نقش میبندد. طراحی و اجرای سوله با توجه به حساسیت آن و اینکه ممکن است محل تردد و تجمع افراد زیادی باشد، حتما باید توسط یک شرکت متخصص و افراد باتجربه انجام شود. راستی می دانستید سوله ورزشی معمولاً به دو نوع سبک و پیش ساخته تقسیم بندی می شود؟

سوله ورزشی سبک

سوله ورزشی سبک

ساخت سوله ورزشی به روش سوله یو بی ام در اصل، باعث می‌شود که سوله به صورت سبک ساخته شود. در این نوع سوله ورزشی با حذف تیر ورق، از پیچ و مهر‌ها استفاده می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود که این نوع سوله سبک باشد. یکی دیگر از ویژگی‌های سوله ورزشی سبک، این است که از خصیصه هایی چون مقاومت و مقرون به صرفه بودن نیز برخوردار است.

سوله ورزشی پیش ساخته

امروزه، خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای ساخت و ساز، از سازه‌های پیش ساخته استفاده کنند. در برخی از موارد برای ساخت سوله ورزشی از سوله‌های پیش ساخته استفاده می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که هم جابه جایی سوله راحت‌تر باشد و هم در هزینه ساخت سوله صرفه‌جویی زیادی شود.

مصالح مورد استفاده در ساخت سوله ورزشی

یکی از نکات مهم در ساخت سوله‌های ورزشی، کاهش هزینه‌هاست. در ساخت سوله‌هایی با کاربری ورزشی، معمولاً از مصالح سنگین بتنی استفاده نمی‌شود و به جای آن، از سازه‌های فلزی پیش ساخته مانند ساندویچ پانل‌ها برای دیوار و پوشش سقف سوله استفاده می‌گردد. روش‌های تیر و ورق و یا سوله خرپایی، دو روش متداول ساخت سوله ورزشی هستند.

  1. اگر دهانه سوله زیر ۲۰ متر باشد، از روش سوله‌های تیر و ورق بهره گرفته می شود.
  2. چنانچه دهانه سوله بیشتر از ۲۰ متر باشد از سوله‌های خرپایی استفاده می‌شود.

هرکدام از این دو روش گفته شده، با توجه به دهانه سوله در ابعاد مورد نظر، تقریباً از جهت اقتصادی مقرون به‌صرفه هستند. سوله‌های ورزشی به شیوه خرپایی ساخته می‌شوند و برای ساخت آن‌ها از تیر ورقی سنگین استفاده می‌شود.

به این دلیل که دهانه این نوع سوله‌ها، بزرگ‌تر از ۲۰ متر است، باید برای ساخت آن‌ها از روش خرپایی استفاده می‌شود. این نکته را هم اضافه کنیم که سقف سوله ورزشی را می‌توان هم به صورت قوسی و هم به صورت هشتی، طراحی کرد که هرکدام جلوه خاصی دارند. در ساخت و ساز سوله ورزشی موارد زیر از طراحی تا اجرا در نظر گرفته می شود:

  • بنای سوله: همانظور که گفته شد اصولا از بتن استفاده نمی شود و سوله فلزی است.
  • اجرای دیوارهای سالن های ورزشی: دیوارها با استفاده از ساندویچ پانل پیاده سازی می شوند. گاها در طراحی و اجرا از چوب هم استفاده می شود.
  • سقف و کفپوش: برای سقف می توان از ورق های فلزی و برای کف نیز از پارکت، چمن مصنوعی یا کف پوش های ورزشی فومی استفاده کرد.
  • درب و پنجره: اصولا با توجه به نیاز و کاربرد سوله جنس درب و پنجره می تواند فلزی یا چوبی باشد.

در طراحی سوله های ورزشی حتما باید به مسائلی چون نورپردازی مناسب، تهویه و مطبوع نگه داشتن فضا، سیستم های گرمایش و سرمایش و همچنین سیستم های صوتی و محل قرار گیری تجهیزات ورزشی توجه ویژه ای داشت.

مزایای سوله سازی ورزشی چیست؟

مزایای سوله سازی ورزشی

سوله ورزشی، نسبت به سایر سازه‌ها، دارای مزایایی می‌باشد که مهمترین آن هزینه مناسب ساخت است. به طور کلی سوله ورزشی، به نسبت سایر سازه‌ها دارای قیمت پایین‌تری است. در صورتی که نیاز به سالن و فضای بزرگ باشد، ساخت سوله اولویت خواهد داشت. یکی دیگر از مزایا سوله‌های ورزشی، وزن کمتر این سازه است. این سوله‌ها سبک هستند و همین موضوع باعث می‌شود که در فونداسیون سوله وسایر هزینه‌ها، صرفه‌جویی شود.

یکی دیگر از دلائل محبوبیت سوله ورزشی، امکان ساخت سالن ورزش به ابعاد بزرگ و بدون ستون است، در صورتی که اگر بخواهید این کار را با سازه معمولی انجام دهید، فرآیند کار بسیار دشوار خواهد بود. با ساخت سوله ورزشی، بدون اینکه نیاز باشد شما از ستون‌های عمودی استفاده کنید، فضای بزرگی برای فعالیت‌های ورزشی وجود دارد. اگر بخواهیم این مزایا را به صورت موردی بیان کنیم، باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • طراحی زیباتر
  • دارای قیمت مناسب‌تر نسبت به سایر سازه‌ها
  • مقاومت بیشتر در برابر باد، تحمل بار برف و شدت زلزله
  • امکان اجرای دهانه بزرگ
  • اجرای سوله در سریع ترین زمان
  • عایق گرما، سرما و صدا
  • متناسب با نیازهای ورزشی
  • فارغ شدن از محدودیت های آب و هوایی در انجام فعالیت ها
  • ایمنی بالا حین فعالیت های ورزشی به دلیل ماهیت کف سوله (داشتن عایق و کفپوش)
  • فضای راحت و مطبوع با تهویه مناسب
  • دارا بودن استانداردهای ایمنی در سوله هایی که اصولی طراحی شده اند.
  • انعطاف پذیری بالای سوله و چند منظوره بودن فضا

طراحی سوله ورزشی، نوع پروفیل زد مورد استفاده شده در آن، نحوه نصب میل مهار‌ها، میزان مقاومت جان و باله سوله، همگی از مواردی هستند که به دانش بالای مهندسی در ارتباط با تولید و اجرای اسکلت سوله دارد. پس طراحی آن را نمی توان به هر تیمی سپرد.

هزینه ساخت سوله ورزشی چقدر است؟

هزینه ساخت سوله ورزشی

بطور کلی، قیمت ساخت سوله ورزشی با توجه به عوامل مختلف، ممکن است متغیر باشد به همین دلیل نمی‌توانیم به طور قطعیت در مورد هزینه ساخت سوله ورزشی صحبت کنیم. نکته قابل توجه اینجاست که قیمت این نوع سوله سازی به دو صورت وزنی و متر مربع محاسبه می‌‎شود که در حالت وزنی، هزینه میزان آهن آلات مصرف شده در نظر گرفته می‌شود. این در صورتی است که حالت متری، ابعاد سوله به متر مربع در آمده و قیمت بر حسب متر مربع است.

یکی از موارد مهمی که باید در هزینه سوله ورزشی در نظر گرفت، تجهیزات سالن است. کف‌سازی و ایجاد کفپوش مناسب، تأسیسات سرمایشی و گرمایشی همگی مواردی هستند که در هزینه نهایی که قرار است پرداخت کنید، تأثیرگذار هستند. برای ساخت سوله‌های ورزشی می‌توان از مصالح ارزان‌قیمت استفاده کرد. البته بهتر است برای ساخت چنین سوله‌هایی از متد روز سوله سازی مدرن استفاده شود و این کار با استفاده از متخصصان و مهندسان به صورت اصولی انجام شود.

برای تخمین حدودی هزینه ها می توانید هزینه ساخت سوله را بررسی کنید یا با مشاورین اعتماد سازه در ارتباط باشید تا علاوه بر مشاوره در مورد هزینه های اجرای سوله، اطلاعات جامعی به شما ارائه شود.

مراحل ساخت سوله ورزشی

مراحل ساخت سوله ورزشی

برای ساخت سوله ورزشی هم مثل تمامی سوله ها، باید مراحل اولیه از طراحی تا اجرا در نظر گرفته شود این مراحل شامل موارد زیر است:

  1. تعیین نوع کاربری سوله (سوله به چه منظوری و برای چه نوع فعالیتی ساخته می شود؟)
  2. تعیین ابعاد و ارتفاع با توجه به کاربری سوله ورزشی
  3. انتخاب زمین برای اجرای سازه
  4. ایده پردازی برای طراحی فضاهای داخلی با توجه به نیاز سفارش دهنده
  5. مشخص نمودن جزئیات سیستم های تهویه و گرمایش و سرمایش
  6. طراحی و اتودهای اولیه توسط مهندسین و تیم های مجرب سوله ساز
  7. تهیه مصالح و متریال اولیه
  8. آماده سازی زمین و شروع عملیات اجرایی

ساخت یک سوله ورزشی باید طبق مراحل خاصی انجام شود که در ادامه در مورد ۶تا از مهم ترین آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

۱. هدف از اجرای از سوله ورزشی چیست؟

یکی از مهمترین و به نوعی می‌توان گفت اولین مراحل این است که در نظر بگیرد که قرار است از این سوله برای انجام چه ورزش‌هایی استفاده شود؟ چون انجام هر فعالیت ورزشی، نیاز به یک فضای مناسب دارد. به عنوان مثال سالن ورزشی رزمی با سالنی که در آن والیبال انجام می‌شود، هرکدام فضای جداگانه‌ و متفاوتی نیاز دارند، یا اینکه سوله های بدمینتون قطعا باید دارای ارتفاع بیشتری نسبت به سوله های رزمی باشند. در واقع شما باید کاربرد سوله مدنظر را مشخص کنید.

۲. تخمین ابعاد سوله ورزشی چقدر است؟

در مرحله بعدی، همانطور که اشاره کردیم باید ابعاد سوله در نظر گرفته شود. انجام هر فعالیت ورزشی به طول و عرض و ارتفاع خاصی نیاز دارد. این نکته مهمی است که در ساخت سوله ورزشی باید به آن توجه داشت. کوچکترین اشتباه در تعیین ابعاد سوله می تواند تمام مراحل طراحی و اجرا را تا مرز فروپاشی و هدر رفت مصالح سوق دهد. حتما از یک معمار یا مهندس برای تخمین حدودی ابعاد کمک بگیرید. البته مواردی همچون بودجه و زمین اجرای پروژه هم در تعیین ابعاد نهایی تاثیرگذار هستند.

۳. بررسی محل احداث سوله و ابعاد آن

انتخاب مکان سوله ورزشی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، سوله می بایست در محلی احداث شود که تجمع افراد و هیاهو موجب سلب آسایش ساکنین منطقه نشود. از طرفی باید در محلی مناسب و دسترسی پذیر بنا شود  که از جهت ترافیکی و دسترسی محلی مشکلی برای مراجعین نداشته باشد. نکته مهم دیگر این است که زمین مورد نظر برای اجرای سوله می بایست دارای ابعاد مناسبی از جهت طول و عرض باشد تا بتواند نیازهای کاربری و اهداف احداث سوله را پوشش دهد.

۴. نیازسنجی و طراحی سوله ورزشی

با توجه به اینکه در مرحله اول سفارش سوله ورزشی، هدف از ساخت آن مشخص می شود مرحله نیازسنجی دقیق تر و به همراه جزئیات صورت خواهد گرفت این امر در کیفیت خروجی نهایی و جلب رضایت سفارش دهنده تاثیر بسزایی دارد از طرفی سوله دقیقا با نیاز کاربر مطابقت خواهد داشت.

در این مرحله می توان به ایده های نورپردازی هم شاخ و برگ داد. در سوله ورزشی به دلیل ماهیت آن و نوع کاربری که دارد و البته حضور افراد، باید روی مقوله نورپردازی و روشنایی کافی به شکل دقیقی برنامه ریزی کرد. اینکه از نور مصنوعی استفاده شود یا از نور طبیعی هم بهره بگیریم، به نظریه مهندسین و طراح بستگی دارد. سیستم های صوتی و الکتریکی هم حتما باید در طراحی سوله مد نظر گرفته شوند.

وجود سیستم های تهویه هوا در سوله ورزشی اهمیت بسیار بالایی دارد به صورت کلی در سوله هایی که افراد به صورت مداوم در آن حضور دارند، وجود سیستم های تهویه قوی و موثر، الزامیست. استفاده از تجهیزات مدرن و همچنین طراحی جایگاه تجهیزات و مسائل این چنینی نیز در بخش طراحی ایده پردازی می شوند. این مرحله در مراحل ساخت سوله بسیار اهمیت دارد و باید توسط یک متخصص با تجربه طراحی شود چرا که کاربری کل سوله تحت الشعاع قرار خواهد داشت.

۵. تهیه مصالح و متریال اولیه

امنیت و پایداری دو اصل بسیار مهم و اساسی در ساخت انواع سوله ها است که هرگز نباید به دلیل کاهش هزینه های ناشی از ساخت و اجرای سوله، خدشه دار شود. چنانچه از مصالح و متریال با کیفیت بالا در ساخت سوله ورزشی استفاده شود تا سال ها بی نیاز از تعمیرات خواهد بود و هزینه های تعمیر و نگهداری آن به حداقل ترین حالت ممکن خواهد رسید.

پس سفارش دهنده حتما باید این موضوع را در نظر داشته باشید کاهش هزینه های اولیه با پایین آوردن کیفیت متریال مورد استفاده، در دراز مدت هزینه های نگهداری سوله را چندین برابر خواهد کرد و در عمل بیش از آنچه که از ابتدا نیاز بوده است، هزینه صرف خواهد شد. در اجرای سازه فلزی، سقف و کف می بایست از مرغوب ترین فلز استفاده کرد تا علاوه بر داشتن مقاومت کافی، امنیت افراد تامین گردد  تا علاوه بر رعایت شدن قوائد و اصول مهندسی، سوله ای استاندارد طراحی شود.

۶. آماده سازی زمین و شروع عملیات اجرایی

مطابق با تمام سوله ها، مراحل عملیاتی توسط تیم سوله سازی و نیروهای عملیاتی اجرایی خواهد شد. همان طور که گفتیم سازه می تواند به صورت سبک یا از پیش ساخته، در نظر گرفته شود. چنانچه در اجرای سوله سبک بودن آن اهمیت داشته باشد روند اجرا کمی متفاوت خواهد بود چرا که تیر ورق ها از روند اجرا حذف خواهند شد این کار در کاهش هزینه هم موثر است. روش دیگر استفاده از سوله هایی است که از قبل آماده شده اند در حقیقت اجزای سوله آماده شده و در محل، متصل می شوند.

بهترین روش ساخت سوله ورزشی

ساخت سوله ورزشی

همان‌طور که گفتیم، بهترین روش ساخت سوله ورزشی روش خرپایی است زیرا این سوله‌ها دارای استقامت و ایستادگی بیشتری هستند و حتی از لحاظ هزینه هم برای شما مقرون به صرفه‌تر خواهد بود. استفاده از سوله تیرورقی برای ابعاد بزرگ‌تر، به پرداخت هزینه بالاتری هم نیاز دارند ولی سوله‌های خرپایی، به دلیل استفاده بهینه و روش طراحی خاص این سوله‌ها قیمت آن‌ها در ابعاد بزرگ از سوله‌های تیر ورقی ارزان‌تر خواهد بود.

سوله‌های خرپایی را می‌توان با دهانه‌های بزرگ بدون ستون میانی ساخت و همین موضوع می‌تواند این سوله‌ها را به یک گزینه ایده‌آل برای ساخت سوله سالن ورزشی تبدیل کند. به طور کلی می‌توان گفت، امروزه استفاده از سوله‌های خرپایی به دلیل داشتن مزایایی مانند استقامت بالا و زمان ساخت کمتر، دارای کاربرد‌های گسترده‌ای هستند و برای سالن‌های چند منظوره، استخر‌ها و سالن‌های بدنسازی استفاده می‌شود.

ابعاد سوله ورزشی برای ورزش‌های مختلف

ابعاد سوله ورزشی

زمان ساخت و ساز سوله توسط شرکت های سوله سازی، ابعاد و استانداردهای مربوطه باید به دقت مورد بازنگری قرار گیرد و با توجه به نوع کاربری سوله و هدف از اجرای آن، این ابعاد می تواند متفاوت باشد. سوله ورزشی چند منظوره است و از طرفی کاربردی متفاوت از سوله معمولی دارد، سوله های معمولی با اهداف صنعتی اجرایی می شود اما سوله ورزشی محلی برای فعالیت های ورزشی و رزمی است پس بخش های جانبی متفاوت تری نیز خواهد داشت. بر همین اساس ابعاد تمامی بخش ها در مرحله طراحی تعیین می شود. برای ساخت سوله ورزشی، متناسب با نوع فعالیت ورزشی که قرار است در آن انجام شود، ابعاد خاصی در نظر گرفته می‌شود:

  • سوله ورزشی فوتسال: طول ۲۵ الی ۴۲ متر عرض ۱۵ الی ۲۵ متر
  • سوله ورزشی والیبال: ۹*۱۸ متر
  • سوله ورزشی استخر: دارای سایز‌های ۵/۱۳*۲۵ -۱۶*۳۳ -۲۵*۵۰ متر
  • سوله ورزشی بسکتبال: ۱۵*۲۸ متر و ارتفاع سبد۰۵/۳ متر می‌باشد. حداقل ارتفاع سالن ۷ متر
  • سوله ورزشی بدمینتون: ۱۰/۶*۴۰/۱۳ متر
  • سوله ورزشی کشتی:  این را بگوییم که سالن‌های کشتی معمولاً چند تشک دارند فاصله بین این تشک‌ها و همچنین تعداد آن‌ها در سوله مهم است اما حداقل طول ۱۵ متر است.
  • سوله ورزشی کاراته:  زمین کاراته ۸*۸ متر است و سوله ورزشی برای آن، بر اساس تعداد تاتامی و فضا‌های بین باید طراحی شود.
  • سوله ورزشی جودو: ۱۶*۱۶ محوطه کامل و ۸*۸ محوطه میانی
  • سوله ورزشی ژیمناستیک: رشته ژیمناستیک شامل چند رشته است بنابراین ساخت سوله ورزشی برای آن باید بر اساس طراحی خاص باشد.
  • سوله ورزشی هندبال: ۲۰*۴۰ متر

ارتفاع سوله با توجه به هدف ساخت سوله می تواند متغیر باشد مثلا در اجرای سوله های ورزشی مخصوص بدمینتون، والیبال، بسکتبال و موارد این چنینی مرتفع بودن سقف الزامیست اما در سوله های مخصوص کشتی، جودو یا استخرها این الزام وجود ندارد دقت داشته باشید حین تخمین ابعاد باید قوانین محلی و ملی و مراکز ورزشی و سازمان ها مد نظر گرفته شود.

نکات مهم برای ساخت سوله ورزشی

قیمت ساخت سوله ورزشی

برای ساخت سوله ورزشی لازم است موارد زیر در نظر گرفته شود:

  • رعایت اصل مقاومت و استحکام (زمان طراحی تا اجرا)
  • در نظر گرفتن خطرات احتمالی به منظور تامین حداکثری امنیت سازه ورزشی و رعایت اصول ایمنی
  • بررسی قوانین و مقررات محلی و البته ملی
  • در نظر رفتن فضاهای تعبیه تجهیزات
  • در نظر گرفتن سیستم های مختلف رفاهی، تهویه و حرارت و برودت
  • اطمینان از کیفیت متریال به منظور تقویت سازه
  • تخمین دقیق ابعاد و همچنین ارتفاع سوله

در ادامه برخی از این موارد را توضیح داده ایم.

۱. فاصله بین زمین ورزشی با بنر‌های تبلیغاتی

در ساخت سوله ورزش، حداقل باید ۲ متر فاصله بین زمین ورزشی با بنر‌های تبلیغاتی یا سکوی تماشاچیان وجود داشته باشد. این نکته را هم اضافه کنیم که فضای سکوی تماشاچیان، بستگی به تعداد تماشاگر پیش‌بینی شده دارد. فضای اتاق داوران، رختکن و موارد دیگری نیز وجود دارد که تمام این نکات علاوه بر سالن اصلی، باید در ان جا هم اعمال شود.

۲. حداقل ارتفاع در سوله ورزشی

ارتفاع مناسب برای سوله‌های ورزشی حداقل ۷ متر است. اگر قرار باشد که سوله ورزشی گسترده‌تر شود، خب قطعاً هزینه ساخت آن بالا می‌رود. سقف باید به گونه ای در نظر گرفته شود که فعالیت های ورزشی بدون محدودیت انجام شوند.

۳. تعبیه تهویه سالن در سوله ورزشی

یکی از مهمترین مسائل در مورد ساخت سوله ورزشی، ایجاد تهویه مناسب است. چرا که هزاران نفر ممکن است در این مجموعه حضور داشته باشند، از بازیکنان و افراد ورزشکار گرفته تا تماشاچیان، پس جریان داشتن هوا و وجود هوای تازه در سالن‌ها مهم و ضروری است و حتماً باید به آن توجه ویژه داشت. وجود سیستم های تهویه قوی و قرار گرفتن در نقاط متمرکز و اصلی، می تواند علاوه بر مطبوع نگه داشتن فضا، منجر به تهویه هوا نیز شود.

۴. شرایط دمایی سوله ورزشی

سوله از آهن ساخته می‌شود و اقتضای آهن این است که در تابستان گرم و در زمستان سرد می‌شود. در صورتی که در سوله‌های ورزشی، از عایق مناسب فرآیند سرمایشی و گرمایشی، استفاده نشود، قطعاً هزینه‌های زیادی برای شما داشت. اگر شما در فصل تابستان در یک سوله بدون پوشش باشید، کاملاً متوجه این موضوع خواهید شد. وجود سیستم های سرمایش و گرمایش کمک می کند تا در تمام فصول بتوان استفاده مفید و موثری از سازه فلزی ورزشی داشته باشید.

خنک کردن دمای سوله ورزشی در فصل تابستان با توجه به فعالیت ورزشکاران و گرم شدن بیشتر آن‌ها، یکی دیگر از موارد مهمی است که باید در نظر گرفته شود. در زمستان به خصوص در نقاط سرد، باید سالن از گرمای مناسب برخوردار باشد. یکی از مهمترین اقدامات برای ایجاد گرما در سالن، استفاده از عایق حرارتی در پوشش سقف و کف است. برای پوشش سوله در سوله‌های ورزشی، از ساندویچ پانل استفاده می‌شود. در صورت عدم استفاده از آن استفاده، ممکن است از پشم شیشه و پشم سنگ استفاده شود که در نهایت باعث کاهش هدر رفت انرژی در سوله خواهد شد.

۵. روشنایی سوله ورزشی

یکی دیگر از موارد مهم در سوله‌های ورزشی، توجه به میزان روشنایی سالن است. میزان روشنایی برای هر فعالیت ورزشی خاص است. به عنوان مثال در ورزش‌هایی مانند پینگ پنگ یا بیلیارد، نور به صورت موضعی و بر روی میز می‌تابد بنابراین ممکن است برای انجام این فعالیت ورزشی، سالن به نور کمتری نیاز داشته باشد این در حالی است که برای انجام ورزش‌هایی مانند والیبال و فوتسال کل زمین دارای نور یکنواخت بوده و پخش نور به صورت یکسان است. از طرفی محل قرارگیری منابع نور باید به گونه ای در نظر گرفته شود که مخل فعالیت های ورزشی و گرفتن دید افراد نباشد.

یک نکته مهم اینجاست که نور نباید باعث خیرگی و عدم توانایی در دیدن شود یعنی وسایل روشنایی و پروژکتور باید در محلی تنظیم شوند که نور مستقیم به چشم بازیکن نتابد و دید افراد را نگیرد. نور مناسب برای سوله‌های ورزشی طبق موارد زیر انتخاب می‌شود:

  1. ورزشگاه و سالن‌های عمومی و تفریحی: ۳۰۰ الی ۵۰۰ لوکس
  2. رختکن: ۱۰۰ الی ۳۰۰ لوکس
  3. سالن استراحت: ۱۰۰ الی ۳۰۰ لوکس
  4. محل تمرینات ورزشی: ۲۰۰ الی ۳۰۰ لوکس
  5. راهرو و راه پله: ۵۰ الی ۱۰۰ لوکس
  6. دفاتر عمومی: ۲۰۰ الی ۳۰۰ لوکس

نتیجه‌گیری‌

سوله ورزشی از محبوب ترین و کاربردی ترین سازه ها تلقی می شود چرا که می تواند چند منظوره باشد یعنی علاوه بر تمرینات ورزشی می تواند مکان مناسبی برای برگزاری رویدادها نیز در نظر گرفته شود با توجه به ماهیت متفاوتی که با سایر سوله ها دارد، نیازمند طراحی بسیار دقیق تر و موشکافانه است پس نمی توان طراحی و ساخت سازه فلزی ورزشگاهی را به هر تیمی سپرد. در این مطلب در مورد سوله ورزشی، هزینه ساخت سوله ورزشی، مزایای این سوله و مواردی از این قبیل است، صحبت شد.

دقت داشته باشید که قبل از تصمیم‌گیری برای ساخت سوله ورزشی، بهتر است با شرکت‌ها و افراد متخصص در این زمینه مشورت داشته باشید. این سوله‌ها برای انجام برخی از فعالیت‌های ورزشی، مانند فوتبال، فوتسال و … گزینه مناسبی هستند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوله‌های ورزشی با اعتمادسازه در ارتباط باشید و اگر سوالی در این زمینه دارید، می توانید با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷​ تماس گرفته و به صورت رایگان مشورت بگیرید.

ابعاد ساخت سوله وررشی چقدر است؟

ابعاد سوله ورزشی بستگی به نوع ورزش دارد و حداقل ترین ابعاد آن می تواند ۱۵ متر در ۱۵ متر باشد.

از کجا سفارش سوله ورزشی بدهیم؟

برای سفارش سوله ورزشی با ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در تماس باشید.

22 دیدگاه دربارهٔ «سوله ورزشی»

  1. مرتضی خان زاده

    سلام هزینه ساخت یک سالن ورزشی سرپوشیده به ابعاد۲۴*۴۸برای فعالیت های ورزشی مانند: فوتسال ،والیبال و…چقدر درمیاد؟

    1. سلام جناب خان زاده، پیام شما برای تیم بازرگانی ارسال شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

    1. سلام و عرض ادب، پیام شما به تیم مشاوره ارجاع داده شد و به زودی با شما ارتباط میگیرن.

    1. سلام و وقت بخیر، شماره شما برای تیم فروش ارسال شد و به زودی با شما تماس میگیرن.

  2. با سلام محوطه محدودی داریم برای ایجاد فضای ورزشی . به عبارتی حیات خلوت به طول ۲۰ متر و عرض ۵ متر برای ایجاد سالن ورزش همکاران . چه مشورتی میتوانید بدهید برای اجرا بهترین روش چیست . می خواهیم خیلی شیک باشد و ضعف های ابعادی پوشانده شود .

    1. سلام و عرض ادب جناب ترک زاد، به زودی همکاران فروش با شما تماس میگیرن و در این خصوص شما رو راهنمایی میکنن.

    2. سلام، وقت شما بخیر. پیام و شماره تماس شما برای واحد بازرگانی ارسال شد به زودی با شما ارتباط میگیرن.

  3. سلام و احترام
    زمین به مساحت ۱۹۲ متر و طول ۲۴ متر و عرض ۸ متر
    و ساخت سوله به ارتفاع سه و نیم متر
    هزینه چقدر میشه؟

    1. سلام و ادب، شماره شما برای مدیریت ارسال شد با شما تماس میگیرن. شما میتونید با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ تماس بگیرید.

    1. سلام وحیدجان، به زودی شماره تماس دفتر رو داخل سایت قرار میدیم. درحال حاضر میتونید با شماره های ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ و ۰۹۱۳۵۸۳۰۵۸۷ تماس بگیرید. درصورتی هم که نیاز هست لطفاً ایمیل تون رو بفرمایید باهاتون تماس بگیریم.

  4. با سلام
    هزینه تقریبی برای ساخت سالن ورزشی رشته فوتسال با ابعاد و مصالح استاندارد ،حدودا چقدر میشه ؟

    1. سلام و وقت بخیر جناب بقایی، لطفاً شماره تماس خودتون رو بفرستید تا درخصوص ساخت سوله ورزشی شما رو راهنمایی کنیم و یا با شماره ۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷ در تماس باشید. با تشکر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۹۱۳۷۵۷۰۵۸۷

مشاوره و استعلام قیمت رایگان