فونداسیون سوله : از مراحل مهم ساخت سوله فونداسیون سوله است , بعد از طراحی و ساخت سوله برای اینکه سازه مقاومت و استحکام لازم را داشته باشد لازم است که فونداسیون سازی سوله به بهترین نحو ممکن صورت پذیرد , در این مقاله به شرح مراحل فونداسیون سازی پرداخته ایم .
- برای سوله هایی که ساخته می شود فونداسیون سازی سوله یک اصل مهم و ضروری است که سازنده سوله باید به آن توجه کند , پروژه ای که به سوله سازی محول می شود شامل طراحی , ساخت , نصب و فونداسیون سازی است که هریک از این مراحل باید با دقت بالایی صورت پذیرد .
فونداسیون چیست؟
یکی از مهمترین بخش های هر سازه برای مقاومت در برابر حوادث طبیعی و تغییرات جوی و محیطی فو نداسیون سازه می باشد.طراحی و اجرای فو نداسیون سوله با در نظر گرفتن ضریب فشردگی خاک ، میزان بار زنده و مرده سازه سوله ، محل اجرای سوله و ابعاد جرثقیل سقفی مورد نیاز محاسبه و اجرا میگردد. سازنده جرثقیل سقفی
در طراحی فو نداسیون سوله عواملی همچون ضخامت میلگرد ، خاموت ، انکر ولت ها ، Base Plate ها ، مقاومت بتن و حجم آن نسبت به ابعاد سوله ، محل اجرا و در صورت دارا بودن جرثقیل سقفی در مقدار متریال مصرفی تاثیر گذار می باشد.
اجرای دقیق فونداسیون در ابعاد نقشه یکی از ارکان مهم در نصب صحیح سازه سوله می باشد.
مراحل فونداسیون سوله
به منظور فو نداسیونسازی سوله لازم است که مراحل زیر را مورد توجه قرار دهید :
در ابتدا هر شی اضافی که در محیط موجب مزاحمت در نصب سوله است بایستی حذف گردد ,
به طور مثال درختان , ساختمان های فرسوده و غیر قابل استفاده و .. پس از آن هم زمین
محل نصب سوله باید کاملا تمیز و یکدست شود تا امکان نصب هرگونه سازه در محل وجود داشته باشد .
فونداسیونسازی سوله بر اساس نوع سوله انجام می شود و شرکت سازنده با مصالح و متریالی
که در اختیار دارد می تواند کیفیت فونداسیونسازی را تعیین کند.
هر اندازه این متریال مرغوب تر و باکیفیت تر باشند فونداسیون سازه مقاوم تر و مستحکم تر خواهد بود
در غیر اینصورت سازه در مدت زمان کوتاهی ثبات و کارایی خود را از دست می دهد .
در سوله ها انواع فو نداسیون سازی وجود دارد که هر کدام را می توان بنا به نوع کاربری سوله ,محل نصب سوله و .. به کار گرفت در انواع فو نداسیون سازی سوله هر اندازه هزینه و بودجه بیش تری صرف شود قابلیت اعتماد و کارایی فنداسیون افزایش می یابد , انواع فونداسیون ها :
- پی با خمیدگی
- پی عمیق
- پی منفرد
- پی منفرد با میله همبستی
- پی با میلگرد خرک وشناژ
- پی نواری
- پی گسترده
انواع فونداسیون سوله
فو نداسیون سوله معمولا به دو صورت فونداسیون نواری یا فونداسیون تکی (منفرد)
1-فونداسیون نواری سوله:
این نوع فو نداسیون سوله بیشتر برای سوله های سبک مورد استفاده قرار می گیرد چون فاصله قابهای سوله در سوله های سبک حدود 3 متر می باشد نیروهای حاصل از باد، برف و وزن خود سازه که به فونداسیون وارد می شود در نقاط زیادی توزیع می شود بنابرین استفاده از پی نواری بهترین گزینه برای این نوع سوله های سبک که فاصله قابها از هم کمتر می باشند، هستند. همچنین برای سوله هایی که دهانه کمتر از 9 متر دارند بهترین گزینه فو نداسیون نواری می باشد.
فوندانسیون نواری سوله
این نوع فو نداسیون سوله به شکل نواری و برای دهانه تا 15متر سوله سبک ابعاد نوار حدودا 70 سانتی متر عرض و 50سانتی متر ارتفاع می باشد. و برای آرماتورگذاری فنداسیون سوله 4 عدد میگرد نمره 16 در قسمت بالایی نوار و 4 عدد میلگرد نمره 16 در قسمت پایینی نوار و خاموتها هر 25 سانتی متر خاموت نمره 10 استفاده شود.
این نکته مهم را در نظر بگیرین که این طرح فو نداسیون سوله برای سوله هایی هستند که دیوارهای سبک اجرا می شوند مانند دیوار ساندویچ پانل یا حتی المکان اگر دیوار سنگین اجرا می شوند مانند دیوار سی و پنج سانتی دو طرف نما حداکثر ارتفاع یک و نیم متر باشند.
2-فونداسیون تکی یا همان فونداسیون منفرد :
این نوع فونداسیون سوله به شکلی هست که در زیر ستونها فو نداسیون فو نداسیون منفرد ( فو نداسیون مربعی) اجرا می شود و فونداسیونهای منفرد سوله با شناز (مقطع به شکل تیر) به هم وصل می شوند.

فوندانسیون منفرد سوله
سوله سازی اعتماد سازه می تواند برای شما سوله با انواع فندانسیون را طراحی و مونتاژ کند
چقد خوبین شما